101… Nummer 7 – Absinth!

Förr i tiden var detta en hallucinogen som klassades som en drog men detta var för väldigt länge sedan och även om Absinth inte längre är narkotikaklassat så är det fortfarande en mystik över denna dryck.
Vi har 5 flaskor Absinth hemma och nu tyckte vi att det var dags att köra en Absinth- provning 😉

Smaken är STARK… det är mellan 60 – 70 % alkohol så det är en rejäl värme som sprider sig i kroppen när man dricker det. Det smakar också lite lakritsakigt, eller nej snarare så lämnar den en eftersmak av anis.

Tack vare världens bästa Internet hittade vi recept på drinkar och sedan satt vi och testade olika drinkar och smakade från olika flaskor. Nu var det inget fylleslag eller något sådant utan det handlade mer om att smaka än att dricka i sig så alla vaknade utvilade och pigga idag… ingen huvudvärk eller tyngd i huvudet 🙂

Det blev bland annat en drink som heter Traffic Light där man skiktade 2 delar tranbärs- juice med 1 del Apelsinjuice och 1 del Absinth. Meningen var att det skulle vara skiktat men när vi smakat det så valde vi att blanda ihop det istället och då blev det genast mycket godare!


Så kommer vi att dricka Absinth igen? Jo det kommer vi med tanke på att vi har mycket kvar men det är inget måste, att man ska dricka Absinth. Med tanke på den starka alkoholhalten så tror jag att man ska vara försiktig med mängden man dricker 😉

Follow