A Goal Without A Actionplan Is Just A Daydream!

Det är så ruskigt mycket som vi måste lära oss innan vi behärskar segling så det är nästan lite skrämmande 😉
När vi pratat med folk som seglar och säger till dem att vi ska ta förarbevis så säger de flesta att det är busenkelt… att frågorna är av typen vad är en båt? Tjo flöjt säger vi… det är jättesvårt ju. Det är så himla mycket man måste kunna och problemet är att detta inte handlar om vanliga studier som är viktiga för stunden.

Säga vad man vill men oftast om man pluggar inför ett prov så handlar det om att klara provet och sedan kan man slappna av. I vårt fall måste det vara kunskap som fastnar och gror i hjärnan för alltid för om vi pluggar intensivt inför provet och klarar det så är inte det värsta över… vi måste ju fortfarande kunna applicera det i verkligheten och frågan är om man har tid att sitta och slå upp viktig information i böcker när man väl sitter på havet?!

Nej vi kämpar på… inte det smartaste att vi valt att ta förarbevis på distans också för den delen… hahaha göra det svåra svårare eller vad?!
Men sakta men säkert börjar små polletter trilla ner och vi inser att det där med navigering kanske inte är HELT omöjligt ändå. Och vem har sagt att man inte kan peta in tusentals sjömärken i en bokhylla inne i hjärnan 😉

Oj oj oj vi har en lååååång väg att gå men vi är på väg!

Drömbåten är en katamaran (den till vänster)…
 

Men vi kan på tok för lite om båtar i dagsläget för att uttala oss om vilken båt vi ska ha när vi seglar iväg!

Follow