Alla Sa Vi Skulle Dö… So Far… Dödligt negativ!

Jag håller på att läsa boken Alla sa vi skulle dö som handlar om 3 ungdomar som köpte en gammal segelbåt och begav sig jorden runt. Förhoppningarna för boken var väldigt höga och jag hoppades på massor med tips och idéer men nu har jag läst lite mer än halva boken och hittills så är det väldigt mycket gnäll om jag ska vara ärlig.

Istället för att skriva om alla underbara upplevelser som de var med om så känns det som att de bara tar upp allt det negativa som hänt under resans gång. Istället för kritvita stränder och svajande palmer beskrivs söndriga motorer och matbrist. Istället för varma kvällar och fina solnedgångar så beskrivs vindstilla dagar med bråk och leda.

Jag hoppas verkligen att boken får en positiv vändning snart för annars är den inte bra alltså! Seglarböcker ska vara intressanta och inspirerande att läsa. Självklart ska man skriva sanningen och ta med fakta om hur seglingen har varit men om det fortsätter så negativt så måste deras världsomsegling varit de värsta 2 åren i deras liv!

Men som sagt… jag har bara läst lite mer än hälften så förhoppningsvis vänder det snart! Och helt ärligt… mycket handlar om vilken inställning och attityd man har till livet och det som serveras en. Mini och jag har ofta otur när vi är ute och reser men vi kommer ändå hem med massor av positiva erfarenheter och upplevelser… Exempel:

* Vi planerade hajdyk den 13 juni på vår bröllopsdag. Detta ställdes in och vi åkte tillbaka till Sydafrika året efter för att genomföra det.

* Vi hade 2 dagar i Paris… Just dessa 2 dagar var det strejk = ALLT var stängt!

* Vi pilgrimsvandrade upp för Adams Peak (Sri Pada) för att se den vackra soluppgången men det började spöregna så vi såg inte någonting…

Inte gnäller vi för det och vi kommer inte att gnälla när vi seglar iväg heller 😉

Follow