Category

Allmänt

Locomotive park in Kingman, Arizona

Året var 1957 och detta lokomotiv kom till staden Kingman som en gåva från Santa Fe Railroad Company. Tåget i sig byggdes redan år 1927. När skönheten var i bruk så körde den passagerare mellan Los Angeles och Kansas City.
Idag finns det att beskåda i parken i Kingman och det är en väldigt mäktig pjäs som är väl värd att stanna till vid.
Och när ni ändå är här så passa på att klättra lite på tåget också för det är faktiskt tillåtet!!!

Locomotive park in Kingman, Arizona

Locomotive park in Kingman, Arizona

Locomotive park in Kingman, Arizona

Bilder till djurparstexter

I skolan har vi under de senaste veckorna granskat Sveriges Djurparker och jämfört dessa mot varandra. En väldigt intressant uppgift som jag kommer att berätta mer om sen. En väldigt intressant artikel som vi skrev handlade om huruvida djurparker är för att utbilda folk och artbevara djuren eller om det bara handlar om exploatering av djur.
Hur som helst så har vi inte behövt oroa oss för att få tag på bilder… det finns gott om djurbilder som är tagna under våra resor 😉

Bilder till djurparstexter
Bilder till djurparstexter

101219 - 4802

090806 - 4057

090806 - 4013

Pass Upp med passet i Dubai & Förenade Arabemiraten!

Det är väldigt viktigt att alltid kolla upp exakt vilka regler som gäller med pass när det är dags att ge sig ut och resa. I vissa länder räcker det att passet är giltigt fram tills dagen man åker hem och i vissa länder ska passet vara giltigt upp till sex månader efter det att man kommit hem.
De flesta länder accepterar ett så kallat provisoriskt pass ifall resan redan är bokad och man märker att passet gått ut. (Ett provisoriskt pass kostar 980 kr och utfärdas medan du väntar. Kallas även rosa pass, eftersom de är just rosa. Det provisoriska passet är giltigt i drygt 6 månader, eller för en resa).

När man ska resa till Förenade Arabemiraten (Dubai ligger där) så gäller det att se upp för deras regler är väldigt strikta när det gäller passet. Varje land bestämmer själva reglerna för visum och pass och här har Förenade Arabemiraten valt att strama åt tyglarna.

Ska du dit krävs det att passet ska vara helt, med minst sex månaders giltighetstid kvar, och utan israeliska stämplar. Och vad värre är: provisoriska pass, ett slags rosafärgat nödpass som kan utfärdas medan man väntar, tillåts ej.
Så för att sammanfatta det så gäller följande vid en resa till till exempel Dubai:

1) Se till att passet är helt!
2) Det ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan.
3) Det får inte finnas israeliska stämplar i passet.
4) Provisoriskt pass är inte tillåtet!

Pass Upp med passet i Dubai & Förenade Arabemiraten!

“Snart” byter vi språk!

Det har varit planerat i över ett år men jag har hela tiden skjutit det framför mig men snart är det dags att göra slag i saken och byta sidan till engelska.
Som det har varit nu så finns det en liten flagga som gör att inläggen översätts till engelska men det är google translate som sköter det och även om dom gör ett bra jobb så blir det ofta fel ändå :(.
Många av våra läsare är internationella och många av företagen som vi samarbetar med har frågat efter inlägg på engelska som huvudspråk men jag har hela tiden skjutit det framför mig.
Bäste Daniel på merreklam som är stackaren jag alltid ringer till när det gäller vår hemsida kommer att få massor att göra för det kommer att ändras massor här i början av nästa år (är tanken).
Jag gillar vår design men vill justera lite och förbättra. Göra sidan lite mer läsvänlig så ja har samlat information och inspiration under ett tag nu och snart ska en lista sammanställas och mailas till Daniel så får han säga vad som är genomförbart och inte.
Min tanke är att det ska gå att läsa sidan på svenska också men det ska vara den som blir översatt av google och inte den engelska versionen.
Många av våra framtidsplaner bygger på att vi inte är i Sverige och då är det viktigt att alla kan läsa det som står på vår sida och lets face it… svenskar kan engelska eller hur?! 🙂 och ni som vill fortsätta att läsa den på svenska… ni kommer nog bara behöva trycka på den svenska flaggan så kommer det att vara löst.
Jag hojtar igen när det är dags för språkbyte… som om ni inte skulle märka det 😉

Hahahaha kanske lite väl tidigt ute med att berätta det för jag vet inte ens om mina planer är genomförbara ännu men va tusan… meningen är att jag ska sporra mig själv lite nu!

Swedish flag

Combined English American flag

 

Stressig dag!

Galet stressigt idag för snart bär det av till Åre och Skidkytte – det ska bli galet kul!!!!
Först väntar en övernattning i Stockholm på Clarion Hotel Arlanda Airport och det ser vi också fram emot. Kamera och allt är packat och snart är det dags att åka!
Datorn följer med så vi uppdaterar från Världscupen är tanken 🙂
Ha en underbar helg för det kommer vi ha!!!!
Vårt schema:

Lördag den 6 december

Flyg enligt separata biljetter

10.50 Ankomst Östersund flygplats

– Här möts ni av en representant från BIG Travel

Busstransfer till Nationalarenan

Tävlingar, rundvandring, mat & dryck i VIP tältet

Efter tävlingarna möts ni upp vid överenskommen plats och åker till Åre

Incheckning på Holiday Club

18.30 Mingel

19.00 Wallmans supé med show

Söndag den 7 december

Frukost från 07.30

Utcheckning

09.30 Avfärd från Åre till Östersund & Nationalarenan

Tävlingar, mat & dryck i VIP tältet

15.30 Transfer till flygplatsen

16.45 Flyg enligt separata biljetter

Stressig dag!

Giants on Route 66: Giant Blue Whale, Catoosa!

När vi kom till den stora valen i Catoosa, Oklahoma, kunde jag inte låta bli att tänka på det nerlagda Vikingalandet för likheterna var många. Lika öde, lika övergivet och lika eftersatt.

Giants on Route 66: Giant Blue Whale, Catoosa!

Den byggdes 1972 som en bröllopsgåva och blev snabbt en “hotspot” för lokalbefolkningen och turister som ville komma och bada och leka med valen! 1988 stängde badlandet ner idag får man inte längre bada där men valen är en väldigt stor turistattraktion och en ikon för Route 66!

Giants on Route 66: Giant Blue Whale, Catoosa!

Giants on Route 66: Giant Blue Whale, Catoosa!

Giants on Route 66: Giant Blue Whale, Catoosa!

Giants on Route 66: Giant Blue Whale, Catoosa!

Giants on Route 66: Giant Blue Whale, Catoosa!