Äta Key Lime Pie i Key West!

Om man kommer till Florida och besöker Key West så är det ett måste att man beställer deras Key Lime Pie!
Antingen så älskar man det eller så är man inte så förtjust i det men då har man ändå smakat… Den är ganska så syrlig och smakar lite olika beroende på var man köper den men både Mini och jag gillade den!
 Man kan självklart baka Key Lime Pie själv också men den kommer inte att smaka likadant för Limen som finns i Key West är väldigt speciell i smaken men om man bakar pajen själv så får man använda “vanlig” limejuice.
Här nedan kommer receptet men som sagt vi har bara ätit pajen i Key West och inte testat att göra den själva.

Antal portioner: 10

Ingredienser:

300 g krossade digestivekex
75 g smält smör
1 msk vaniljsocker
4 äggulor
1 burk burk kondenserad mjölk
1 dl pressad limejuice

Gör så här

1. Pajbotten: Krossa digestivekexen i en mortel eller kör dem i mixer. Smält smöret. Blanda de krossade digestivekexen med smält smör och vaniljsocker. Tryck ut jämnt i bottnen på en pajform. Grädda i 8-10 minuter i 200°. Låt bottnen kallna helt innan du häller i fyllningen.

2. Fyllning: Pressa limefrukterna. Skilj äggulorna från vitorna. Det gör du enklast genom att låta äggvitan rinna mellan fingrarna. Kvar i handen blir gulan, hel och fin. Blanda gulorna med den kondenserade mjölken. Tillsätt lime juice. Rör om snabbt och fyll omedelbart formen (den stelnar jättefort) (källa).

 

 

Follow