Azamara Journey – Nu Är Vi På Våran Journey!

Alla kryssningsfartyg som vi varit på tidigare har varit STORA fartyg med många passagerare. Största var Allure Of The Seas som hade över 5000 personer ombord. Det var mer som en stad än ett fartyg men det var hur underbart som helst!

Första intrycket av Azamara Journey var att detta är mer ett fartyg än en stad. Det känns på något sätt mysigare och vi har väldigt höga förväntningar på servicen här. Anledningen till detta är för att jag läste att det är 2 turister per anställd, alltså finns det mer tid för oss :).

Det är så himla mysigt att kryssningen med Azamara och vi är inte besvikna trots att vi hade nästan orimligt höga förväntningar. Mamma och pappa är helt sålda på Azamara och om sanningen ska fram så har de ganska så höga krav… kan vara så att bekvämlighetskraven stiger med åldern?! 🙂

Det är ett litet kryssningsfartyg men man saknar ingenting ombord. Här finns både gym, SPA och alla bekvämligheter man kan tänkas vilja nyttja. Vi har inga dagar till havs under denna kryssningen men jag älskar att de dagar som Azamara Journey har dagar till havs står det Sea day/SPA day. Visst är det väl ändå detaljerna som gör det?!

Ni som frågat om mer information… det kommer. Att säga priset på kryssningen är omöjligt eftersom det beror på när, var och hur man kryssar. Vill man ha insides hytt, balkonghytt eller svit?! Vilken destination vill man kryssa på? Det är dyrare jämfört med Royal Caribbean men samtidigt så är det mer som ingår här. På Royal Caribbean så får man till exempel köpa vin till maten medan det ingår här. Maten är god på alla kryssningar men den är exceptionellt god ombord på Azamara enligt alla som vi pratat med så det är inte bara våra egna åsikter!

Follow