Category

Brazil

Galningarna på fortet!

Forte de Copacabana som vi skrivit om tidigare är ett fort i Copacabana där man behöver kunna läsa på portugisiska eftersom det saknas skyltar med information på engelska.
När vi var där så hade vi väldigt roligt eftersom vi fjantade runt som galningar och tog massor med roliga foton.
Så här roligt kan man ha när man befinner sig på ett fort och inte förstår någonting 😉
Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

FortedecopacabanaHahahaha ibland är vi allt bra lättroade 🙂

Forte De Copacabana!

Det är en turistattraktion men det är också enbart inriktat på besökare som kan portugisiska. Alla skyltar som finns på museet är på portugisiska och det finns ingen information på engelska.
Vad vi förstått så är det en militärbas som ska skydda Copacabana men det släpps in turister här i vanliga fall 🙂
Fortedecopacabana
Man får lov att besöka ett museum och själva fortet för R$6:- per person.
Fortedecopacabana
Även om ni (liksom vi) inte kan varken prata eller skriva på portugisiska så rekommenderar vi ett besök hit, om inte för annat så för att se den fantastiska platsen som fortet ligger på! Det är galet fin utsikt här och samtidigt så finns det en mängd av “killiga” saker så som missiler och stora sprängarsaker 🙂
Dessutom är det intressant att se hur det ser ut på en militärbas i Brasilien!
FortedecopacabanaDet är en vacker byggnad och en vacker utsikt!
Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

Vi passade på att ta massor av galna foton men de kommer i ett eget inlägg eftersom det inte vore “passande” att ha alla dom med här 🙂
Om ni har tid över och befinner er i Brasilien så tassa dit och ta lite galna foton 🙂
Ni kan läsa mer om det på deras hemsida!

Strandkonst på Copacabana!

Det är nästan gratis och man väljer själv hur mycket man vill betala för att fota strandkonsten. Om man inte fotar så behöver man heller inte betala.
Det handlar om konstverk i sand som Brasilianare gör för att kunna försörja sig. Oerhört välgjort och inte något “blaj blaj” här inte.
sandart

De är här året runt och visar upp sin konst och det är en attraktion som är helt klart värd ett besök.
Copacabana- stranden är en väldigt lång och väldigt bred strand. All strandkonst är samlad uppe vid promenadstråket som löper längst med hela Copacabana. Vill ni inte betala?! Stanna till och bara titta på sanden för det är helt klart mäkta imponerande!
sandart

sandart

sandart

sandart

sandart

Sumaúma tree – The Biggest In The Amazon!

Skåda Amazonas största träd… Sumaúma!
SumaumaOverkligt stort. Det gick inte att fota hela trädet på ett kort… helt GALET!
Jag letade lite information om trädet på nätet men lyckades inte få fram så mycket info förutom att det är en riktig bjässe som har funnits där i över 100 år!

Nog för att det finns mycket att titta på när man befinner sig i Amazonas men helt ärligt så var det en upplevelse att få komma så nära ett så stort träd. Vi var däremot tvungna att vara väldigt försiktiga och se oss för när vi gick runt trädet för tydligen så är det ett tillhåll för ormar – och riktigt giftiga sådana! Nu hade vi faktiskt turen att inte springa på några giftslangar (även om det varit häftigt att få med något galet giftigt på foto) 🙂

Human VS Morris:
Sumauma

Sumauma
GALET STORT!

Det är inte bara apor som äter bananer!

parrot
Apa + Banan gör ju ingen förvånad men visste ni att aror äter bananer och äter dom nästan på ett “mänskligt sätt” genom att hålla bananen i ena tassen/foten/klon och sedan äta den så som vi skulle göra?
parrot-001

Denna skönhet heter Arara och bor på Juma Lodge i Amazonas, eller rättare sagt den bor i Amazonas men brukar hänga på lodgen då den har en skadad vinge och kan inte flyga så bra.
Den är helt ute i det vilda och har möjlighet att komma och gå som den vill. Vi hade tur att stöta på den ett par gånger och en av gångerna satt den helt sonika och åt en banan. Så himla läckra färger och så himla läcker fågel.
parrot

parrot
Ps: Namnet Arara fick den för att den satt och sa det väldigt ofta!

Restrooms At Marius!

Tema- restaurangen Marius hade några av de fräckaste toaletterna vi någonsin skådat. Bara att ha satt skyltar med namnet Pipi- room är ju kul i sig att ha på badrumsdörrar 🙂
Hela dörren var täckt av nycklar och dörrlisterna var gjorda av gamla ostron- skal.
Funny-toilets

Inne på herrarnas var pissoaren fylld av is och med citronskivor, nästan som ett ostron- bord! Måste vara en fröjd för herrarna att göra sina behov där!
best-pipi--room

pipi--room

Inne på damernas var hela golvet i grus. Annars var det tjejtema rakt igenom med dockor, skålar och andra “tjejiga” saker. HELA taket var fyllt av det – frågan var om det var fräckt eller läskigt!
best-restroom

bathroom-cool

cool-restroom

restroom-Marius

fun-restroom

Även om själva toaletterna i sig var svarta och inte så värst fräscha så var det ändå super- läckert att besöka dessa toaletter. Mini och jag var så imponerade så jag var inne på killarnas också och Mini inne på tjejernas… ibland är det faktiskt befogat 😉

Marius!

Churrascaria skrev vi om i ett tidigare inlägg och nu är det dags att berätta om en riktigt bra sådan som ligger i Rio.

Vad: En Churrascaria som serverar både kött och fisk på äkta brasilianskt vis. Det är också en temarestaurang där det handlar om pirater.
Var: Av Atlantica 290, Copacabana Rio De Janeiro, Brasilien.
Öppettider: Öppet dagligen men det är middag man ska äta här.
Pris: R$125 för köttmiddag och då äter man obegränsat. Dyrare för fisk och skaldjur. Dricka tillkommer.
Passar för: Alla som inte är vegetarianer. Även om tillbehörs- bordet är väldigt välfyllt och har många vegetariska rätter så är det dyrt för att inte kunna uppleva poängen med Churrascaria.
Övrigt: Så fantastiskt ställe så även om det kostar ganska mycket att äta där så är det en upplevelse i sig. Det är få tema- restauranger som fått med alla detaljer så perfekt som Marius och ett besök hit är ett måste. Om ni inte vill lägga pengar på mat så spring inom och titta på restaurangen och missa för allt i världen inte toaletterna… bara de är en upplevelse i sig!
Det ser inte mycket ut från utsidan men när man kommer in på restaurangen så är det som att kliva in i en helt ny värld.

Marius-resturant-rio

Marius-buffe

Marius-Churrascaria

Food-Rio

Divehelmet-rio

marius

Catedral Metropolitana de São Sebastião

Vad: Catedral Metropolitana de São Sebastião eller mer känt som Metropolitan Cathedral of Rio de Janeiro är en katedral som är väl värd ett besök.
Var: Catedral Metropolitana Rua Carlos Sampaio, 251 – Centro, Rio De Janeiro, Brasilien.
Öppettider: Öppet dagligen från 07.00 – 18.00 .
Pris: Gratis. Alla är välkomna in i katedralen!
Passar för: Kultur- intresserade och för de som gillar arkitektur och att besöka katedraler.
Övrigt: Byggnaden ser verkligen inte ut som en katedral (designad av Oscar Niemeyer) och började byggas 1964. Den är i konisk form och 96 meter hög, 106 meter i diameter och rymmer 20.000 människor.
När man kommer in i katedralen så slås man av dess storhet och höjden till taket. Det är utan tvekan en av de mer annorlunda katedralerna vi besökt och då den är ett landmärke för Rio De Janeiro så rekommenderar vi att man tar sig dit när man befinner sig i Brasilien.
Catedral Metropolitana de São Sebastião

Catedral Metropolitana de São Sebastião

Catedral Metropolitana de São Sebastião

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=CjzT2PjZiBc