Category

Rio De Janeiro – To Do

Forte De Copacabana!

Det är en turistattraktion men det är också enbart inriktat på besökare som kan portugisiska. Alla skyltar som finns på museet är på portugisiska och det finns ingen information på engelska.
Vad vi förstått så är det en militärbas som ska skydda Copacabana men det släpps in turister här i vanliga fall 🙂
Fortedecopacabana
Man får lov att besöka ett museum och själva fortet för R$6:- per person.
Fortedecopacabana
Även om ni (liksom vi) inte kan varken prata eller skriva på portugisiska så rekommenderar vi ett besök hit, om inte för annat så för att se den fantastiska platsen som fortet ligger på! Det är galet fin utsikt här och samtidigt så finns det en mängd av “killiga” saker så som missiler och stora sprängarsaker 🙂
Dessutom är det intressant att se hur det ser ut på en militärbas i Brasilien!
FortedecopacabanaDet är en vacker byggnad och en vacker utsikt!
Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

Fortedecopacabana

Vi passade på att ta massor av galna foton men de kommer i ett eget inlägg eftersom det inte vore “passande” att ha alla dom med här 🙂
Om ni har tid över och befinner er i Brasilien så tassa dit och ta lite galna foton 🙂
Ni kan läsa mer om det på deras hemsida!

Strandkonst på Copacabana!

Det är nästan gratis och man väljer själv hur mycket man vill betala för att fota strandkonsten. Om man inte fotar så behöver man heller inte betala.
Det handlar om konstverk i sand som Brasilianare gör för att kunna försörja sig. Oerhört välgjort och inte något “blaj blaj” här inte.
sandart

De är här året runt och visar upp sin konst och det är en attraktion som är helt klart värd ett besök.
Copacabana- stranden är en väldigt lång och väldigt bred strand. All strandkonst är samlad uppe vid promenadstråket som löper längst med hela Copacabana. Vill ni inte betala?! Stanna till och bara titta på sanden för det är helt klart mäkta imponerande!
sandart

sandart

sandart

sandart

sandart

Marius!

Churrascaria skrev vi om i ett tidigare inlägg och nu är det dags att berätta om en riktigt bra sådan som ligger i Rio.

Vad: En Churrascaria som serverar både kött och fisk på äkta brasilianskt vis. Det är också en temarestaurang där det handlar om pirater.
Var: Av Atlantica 290, Copacabana Rio De Janeiro, Brasilien.
Öppettider: Öppet dagligen men det är middag man ska äta här.
Pris: R$125 för köttmiddag och då äter man obegränsat. Dyrare för fisk och skaldjur. Dricka tillkommer.
Passar för: Alla som inte är vegetarianer. Även om tillbehörs- bordet är väldigt välfyllt och har många vegetariska rätter så är det dyrt för att inte kunna uppleva poängen med Churrascaria.
Övrigt: Så fantastiskt ställe så även om det kostar ganska mycket att äta där så är det en upplevelse i sig. Det är få tema- restauranger som fått med alla detaljer så perfekt som Marius och ett besök hit är ett måste. Om ni inte vill lägga pengar på mat så spring inom och titta på restaurangen och missa för allt i världen inte toaletterna… bara de är en upplevelse i sig!
Det ser inte mycket ut från utsidan men när man kommer in på restaurangen så är det som att kliva in i en helt ny värld.

Marius-resturant-rio

Marius-buffe

Marius-Churrascaria

Food-Rio

Divehelmet-rio

marius

Catedral Metropolitana de São Sebastião

Vad: Catedral Metropolitana de São Sebastião eller mer känt som Metropolitan Cathedral of Rio de Janeiro är en katedral som är väl värd ett besök.
Var: Catedral Metropolitana Rua Carlos Sampaio, 251 – Centro, Rio De Janeiro, Brasilien.
Öppettider: Öppet dagligen från 07.00 – 18.00 .
Pris: Gratis. Alla är välkomna in i katedralen!
Passar för: Kultur- intresserade och för de som gillar arkitektur och att besöka katedraler.
Övrigt: Byggnaden ser verkligen inte ut som en katedral (designad av Oscar Niemeyer) och började byggas 1964. Den är i konisk form och 96 meter hög, 106 meter i diameter och rymmer 20.000 människor.
När man kommer in i katedralen så slås man av dess storhet och höjden till taket. Det är utan tvekan en av de mer annorlunda katedralerna vi besökt och då den är ett landmärke för Rio De Janeiro så rekommenderar vi att man tar sig dit när man befinner sig i Brasilien.
Catedral Metropolitana de São Sebastião

Catedral Metropolitana de São Sebastião

Catedral Metropolitana de São Sebastião

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=CjzT2PjZiBc

Karnevalen i Rio De Janeiro!

Mellan den 9 – 12 februari varje år förvandlas Rio De Janeiro, Brasilien till ett galet party- och glitterinferno.
Mini och jag inte haft äran att närvara under karnevalen men har bestämt att en vacker dag ska vi vara där och låta påskfjädrar pryda våra kroppar 😉

De flesta känner till paraden men vad många inte vet är att det samtidigt är en tävling för skolklasser! Tyvärr så verkar det också vara ett sätt för skumma typer att “tvätta pengar” såg vi på en dokumentär – trist när det inte går ärligt till!

Fotona tog Mini när vi var på Plataforma så de är inte från karnevalen i sig men det är sådana typer av outfits som de har på sig under karnevalen!
carneval-rio

carneval-rio

carneval-rio
carneval-rio

carneval-rio

carneval-rio

Snacka om att vi längtar tills vi befinner oss på plats live och inte tittar på delar av karnevalen i en show 😉

Läs mer om karnevalen här eller här

Christ The Redeemer – Cristo Redentor!

Vad: En staty på Jesus. Statyn är 39.6 meter hög och väger 700 ton och den är skapad av skulptören Paul Maximilian Landowski (1875-1961), son till polska flyktingar i Paris efter Januariupproret (1863-1864) mot Ryssland för polsk självständighet (källa).
Statyn är sedan 2007 upptagen som ett av Världens 7 Nya Underverk!

Var: Uppe på berget Corcovado i Rio De Janeiro, Brasilien.

Öppettider: Dagliga turer erbjuds på alla hotell, eller så kan de hjälpa en att boka en utflykt dit. Man kan också ta buss eller taxi dit.

Pris: R$43 för att ta spårvagnen upp (det vanligaste sättet). Priset gäller tur och retur. Om man väljer att gå dit så kostar inträdet till att se statyn R$12.

Passar för: Alla som är intresserade av kultur och som vill se ett av världens sju underverk!

Så här går det till: Man kan ta sig till statyn på tre olika sätt. Antingen så tar man en taxi dit, tar en spårvagn upp eller så har man möjlighet att gå dit.
Att ta spårvagnen är det vanligaste sättet och denna går från Rua Cosme Velho varje 30 minuter mellan 08.30 och 19.00 alla dagar. Det har inträffat rån för de turister som valt att promenera upp till statyn så om ni väljer det så se till att inte ha värdesaker på er!
När man kommit upp till toppen och till statyn så är det fritt fram och gå runt och fota, både statyn och utsikten.
Man behöver inte så mycket tid här uppe för när man gått runt och tittat på statyn så blir det snabbt “same same” men självklart är det en huvudattraktion, inte att missa!

Christ-the-Redeemer-Rio

statue-of-christ-the-redeemer

statue-of-christ-the-redeemer-closeup

Utsikt-rio

Tran-to-christ-the-redeemer

För att läsa mer om när vi var där…. klicka HÄR

 

Sockertoppen – Sugarloaf Mountain!

Vad: Ett berg i Rio De Janeiro med utsikt över Guaranabarabukten. Berget består av granit och kvarts. Sockertoppen är Rio De Janeiros näst mest besökta turistattraktion (Christ The Redeemer är den mest besökta).

Var: Rio De Janeiro, Brasilien: Sugarloaf mountain

Öppettider: Dagligen mellan 08.00 – 20.00. Linbanan upp går var 20:e minut.

Pris: R$53 per person (2013).

Passar för: Alla som vill åka linbana till toppen av ett berg och se en vacker utsikt. Linbanan kan dock verka skrämmande för de som är höjd-rädda då det är ganska högt upp som man ska ta sig för att nå toppen. På toppen finns ett fik och några souveniraffärer som kan vara trevliga att besöka!

Så här går det till: Man behöver inte boka någonting i förväg utan man kan köpa biljetter till linbanan på plats! Linbanan börjar i Praia Vermelha, gör ett stopp på Morro Da Ucra och fortsätter sedan till toppen. Det är värt att besöka bägge stoppen som linbanan gör!

Övrigt: James Bond filmen Moonraker hade vissa scener som spelades in på Sugarloaf och man kan se delar av filmen när man besöker Sockertoppen.

Fantastic-view-sugar-loaf-Rio-De-Janeiro

Sugar-loaf-Rio

Photos-rio

Sockertoppen-Rio

yacht-club-of-Rio

 

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.