Category

Azamara Journey

Träning och hälsa!

Ombord på Azamara har man möjlighet att träna och äta nyttigt under hela vistelsen om man så önskar. Mini smittades av och var ute och sprang på däck i en hel halvtimme igår = väldigt imponerande! Att sedan Emma sprang 80 varv är ju en helt annan story 😉

 

Här finns fullt utrustat gym och SPA och det erbjuds bland annat yoga och stretching här. Jag har under hela veckan planerat att jag ska testa renlevnadssättet men som ni förstår av matkome- inlägg och frosseri så har jag lyckats hålla mig till en enda nyttighet… smoothie till frukost. Äkta bär i mängder, mixade till härliga nyttiga smoothies. Det bästa av allt… de ingår, alltså betalar man inget extra för godsakerna. Jag började mina dagar med smoothie som hette Energy och som var ljuvlig!  

 

Idag bär det av hem till Sverige igen och vi hade gärna stannat och kryssat vidare med Azamara Journey. Vilket fartyg alltså och vilken upplevelse att vara här!!!

Med oss hem tar vi en mängd nya vänner och underbara minnen samt inlägg från alla hamnar och allt i mängder… ses hemma i Sverige 😉

Prime C – Välkommen Matkoma!

Hur mycket mat kan man äta innan man hamnar i matkoma? Svar:

 

Sanningen att säga så kommer jag inte ihåg sist jag var så mätt. Meningen var att vi skulle ut på däck och fortsätta kvällen med lite goda drinkar och trevliga samtal men för vår del blev det sängen direkt. Maten var KANON! För 25:-USD fick vi äta och dricka obegränsat och det blev 2 förrätter, 1 huvudrätt och en av vardera efterrätterna (som vi delade på)! Jag hamnade i någon trans där jag inte kunde sluta äta och maten tog aldrig slut! Det var värt vartenda öre att äta i denna restaurangen och det ska bli spännande att testa den andra specialrestaurangen (för det finns 2).

 

Säg Hej Till Kaptenen!

Någonting som sätter guldkant på tillvaron är när man får gå upp på kommandobryggan, träffa kaptenen och se hur arbetet med att styra fartyget går till. Vi gjorde detta på Allure Of The Seas och nu fick vi möjligheten att göra det igen på Azamara och det var kul att se skillnaden på fartyg och fartyg. Det finns hur många knappar som helst och det är nästan lite tvångstanke att man vill trycka på någon av knapparna och framförallt någon av de röda knapparna ;). Vår Norske kapten var väldigt trevlig och informativ och jag tror att alla fick svar på sina frågor, även Mini som är mäkta imponerad av att där är 2 motorer på vardera 9000 hästkrafter som driver Azamara Journey framåt.

Det enda som de flesta av oss var rörande överens om var att jobbet som “utkikshållare” måste vara något av det tråkigaste ever!!! Stå med en kikare och titta i 4 timmar i sträck… hur länge är det spännande? Delfiner som simmar förbi är ju trevligt men hur många delfiner kan man se innan det blir en vardag?!

Allmän Information Om Azamara Journey!

När vi har kommit hem så kommer vi att göra ett inlägg där vi jämför de olika kryssningarna som vi varit på för det är verkligen inte “same same” bara för att det är kryssning.

Azamara skiljer sig ytterligare från andra rederier på flera punkter och vissa av sakerna är:

– Extraordinär service – det är 2 turister per 1 personal!

– Mat och vin i världsklass och även vin ingår till maten, annars brukar detta vara ett tillval!

– Hälsa och välmående, Gym och SPA finns självklart att tillgå!

– Spännande destinationer världen över. Fartygen är mindre och kan därför besöka fler resmål som de större fartygen inte kan nå.

– Längre stop på destinationerna! Detta är nog något av det bästa för det är det enda som man kan “klaga” på när det gäller kryssningar… att man inte hinner se så mycket för att man oftast bara är där över dagen. På Azamara Journey stannar man ofta längre tid på destinationen och övernattningar är vanliga. Underbart när man är ute och kryssar för att se destinationer i första hand och inte kryssningen i sig!

Det är också en väldigt hög mysfaktor att vi måste åka i land i så kallade “tenderbåtar”. Det är små (inte så himla små men mindre) räddningsbåtar som tar oss den sista biten till land!

Här kommer lite bilder från vårt flytande paradis!

 

Visst är det vackert här?!

Azamara Journey – Nu Är Vi På Våran Journey!

Alla kryssningsfartyg som vi varit på tidigare har varit STORA fartyg med många passagerare. Största var Allure Of The Seas som hade över 5000 personer ombord. Det var mer som en stad än ett fartyg men det var hur underbart som helst!

Första intrycket av Azamara Journey var att detta är mer ett fartyg än en stad. Det känns på något sätt mysigare och vi har väldigt höga förväntningar på servicen här. Anledningen till detta är för att jag läste att det är 2 turister per anställd, alltså finns det mer tid för oss :).

Det är så himla mysigt att kryssningen med Azamara och vi är inte besvikna trots att vi hade nästan orimligt höga förväntningar. Mamma och pappa är helt sålda på Azamara och om sanningen ska fram så har de ganska så höga krav… kan vara så att bekvämlighetskraven stiger med åldern?! 🙂

Det är ett litet kryssningsfartyg men man saknar ingenting ombord. Här finns både gym, SPA och alla bekvämligheter man kan tänkas vilja nyttja. Vi har inga dagar till havs under denna kryssningen men jag älskar att de dagar som Azamara Journey har dagar till havs står det Sea day/SPA day. Visst är det väl ändå detaljerna som gör det?!

Ni som frågat om mer information… det kommer. Att säga priset på kryssningen är omöjligt eftersom det beror på när, var och hur man kryssar. Vill man ha insides hytt, balkonghytt eller svit?! Vilken destination vill man kryssa på? Det är dyrare jämfört med Royal Caribbean men samtidigt så är det mer som ingår här. På Royal Caribbean så får man till exempel köpa vin till maten medan det ingår här. Maten är god på alla kryssningar men den är exceptionellt god ombord på Azamara enligt alla som vi pratat med så det är inte bara våra egna åsikter!

KAFFET ÄR GRATIS! KAFFET ÄR GRATIS!

KAFFET ÄR GRATIS! Det är Annika som skriker och detta fenomen är värt ett helt eget inlägg. Förklaring: Kaffet är ALLTID GRATIS på kryssningar men eftersom det är mestadels amerikanare ombord så är kaffet “amerikanskt”. Vi svenskar (förlåt internationella läsare) är bortskämda med gott, starkt kaffe och det är inte alltid så lätt att hitta på en kryssning. Det kaffe som serveras är oftast på tok för svagt för mina smaklökar och skulle inte kunna försvara sig i ett slagsmål, om ni förstår vad jag menar! Vi har alltid lyckats fjäska lite extra för personalen och de har varit så oerhört snälla så de har bryggt kaffe ala Annika på kryssningarna men det är inte alltid som man vill besvära om det. Om man på andra kryssningar vill ha en Latte, Cappuccino, frappe, mocca osv. så får man gå till ett café och betala några dollar för “riktigt” kaffe. Men inte här inte… här är ALLT KAFFE GRATIS! Det är bara att frossa i alla olika sorter och njuuuuta!

Mini kommer få slita mig härifrån 😉 Vem behöver gå iland när man kan sitta och dricka gott kaffe och frossa i godsaker… både nyttiga och mindre nyttiga?!

Expedition Amalfi!

Legenden säger att det finns ett ställe högt uppe i bergen i Amalfi som heter Ravello och där man kan äta god mat och njuta av utsikten. Målet för hamnen i Amalfi var en  vandring som skulle ta 10 av oss upp till toppen.

Andreas våran *host* guide var ledaren och han är underbar på alla sätt och vis men någon guide är han då inte. Denna tur tog oss upp och ner, upp och ner, skarpt till höger, skarpt till vänster, upp och ner… ja ni förstår vad vi menar. Efter att otaliga gånger bokstavligt talat klampat in i Italienares trädgårdar (inte alla blir så glada av att ha ett besök av ett gäng glada svenskar) och kämpat som djur så hamnade vi på ett ställe som hette Ristorante San Giovanni. Vi hade då minskat till 8 personer (2 var smarta nog och vända tillbaka innan det var för sent) och tydligen så är samtliga atleter förutom jag (Annika). Det var fysiskt omöjligt att hinna med i deras tempo och när vi väl nådde restaurangen så hade jag både ont i njurarna och lätt blodmak i munnen… ok, något överdrivet kanske 😉

Men det var absolut värt det för utsikten var fantastisk och efter att ha fyllt på med energi och snapsat en traditionell Limoncello så var stegen lättare ner för samtliga utom för mig då som kände att benen var som klassisk Italiens spagetti. Vissa i gänget sprang till och med ner… hur tusan det är möjligt!

Det låter som jag klagar och det gör jag kanske men inte för att det var så långt och så brant och jobbigt. Nej jag klagar för att jag fick upp ögonen för hur OERHÖRT otränad jag är. Det är tur att jag har träningskläderna med mig och att det finns gym på Azamara Journey ;). Gymmet nästa för Annika!

Amalfi expeditionen var oerhört lyckad och alla var nöjda och beträffande Ravello… Det kanske är samma med det stället som att det skall finnas en skatt i slutet av regnbågen!

Tusen tack Andreas för att vi fick följa med på detta något annorlunda äventyr!

Vårt Flytande Paradis!

Det är så här vi ska bo nu i ett par dagar… vårt flytande paradis!

Lyxfaktorn är hög i hytten och även om alla hytter under våra kryssningar har varit kanon så är detta nog snäppet vassare. Detaljerna så som att det finns en fruktkorg som välkomnar en är VÄLDIGT UPPSKATTAT! Spontan känsla just nu… Vi har det som vi förtjänar det… mycket bra!

Ska bli spännande att se resten av fartyget även om vi bägge hade kunnat stanna i hytten hela tiden och njuta av vårt tillfälliga hem!

 

Självklart finns det också både balkonghytter och sviter här. Om man bor i en svit så har man en egen butler… hur lyxigt är inte det då?!

Windows Café – Den perfekta starten!

Efter en lång dag med flyg, tåg x 3 och buss så kom vi till Azamara Journey. Nej… det är vanligtvis inte så bökigt att ta sig till en kryssning utan detta berodde på att Lufthansa valt att strejka just när vi skulle flyga med dem.

Men för att inte lämna ämnet…  Vi gick ombord och fartyget befinner sig i underbara Amalfi så även om det var mörkt så var det UNDERBART!

Så fort väskorna lämnats av i hytten så mötte vi upp resten av ”gänget” uppe vid poolen och åt på Windows Café. Resten av gänget är supertrevliga människor som kommer från olika resebyråer runtom i landet. Det var buffé och det gick bara inte att sluta lägga upp mat på tallrikarna. Kyckling, mozzarella, sallader, lamm, oliver, kött, fisk… ja allt man kan tänka sig. Jag slevade upp mat tills jag såg att det började staplas på hög och helt ärligt… detta var den godaste buffén vi ätit på en kryssning. Det brukar alltid vara gott men detta var exceptionellt gott och vi var alla rörande överens runt bordet att detta var bättre än vanligt.

 

Att man sedan satt och åt ute med varma medelhavsvindar i ansiktet gjorde upplevelsen ännu bättre. Och ett STORT +… vinet ingick till maten alltså ingen extra avgift för vin, någonting som vi aldrig varit med om innan!  Väskorna ligger fortfarande ouppackade men vem tusan har tid med det när man ska utforska Amalfi 😉

 

I nästa inlägg får ni se vår hytt = vårt flytande paradis!