Category

Celebrity Constellation

Matexplosion från Celebrity Constellation!

Mat i mängder, när man vill och vad man vill. Det är UNDERBART och det var underbart gott! Eftersom det var ett tag sedan vi visade matbilder från kryssningar och att vi då visade vad vi åt på Allure Of The Seas. Nu kommer en explosion av mat som verkligen får det att vattnas i munnen.
Och först en bild på kocken och några av hans medarbetare…

Om ni planerar en kryssning med Royal Carribean och Celebrity Constellation så är detta vad ni kan förvänta er:

Lära Sig Nytt På Kryssning!

För de som inte bara är ute efter sol och bad så finns det massor med aktiviteter att roa sig med när man är ute till havs på en kryssning!
Allure Of The Seas har extremt mycket aktiviteter men man kan även lära sig massor med nytt på Celebrity Constellation (förra kryssningen vi var på).
Exempel på vad man kan lära sig:
Hur man gör sushi


* Hur man gör djur av meloner… faktiskt en sak jag gärna vill lära mig för det är helt sjukt vad imponerade alla hade blivit om man ställt fram en sådan på bordet 😉
* Hur man gör marzipanrosor:
Mest imponerad av melondjuren… tusan det får nog bli att lära sig göra sådana!
Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR

Häftigt Tips Till Efterrätten!

Nejdå ni har inte hamnat fel… detta är fortfarande vår blogg och vi ska inte ge oss in i den kulinariska världen (förutom att fresta med läckerheter från hela världen) men vi har ett tips som vi bara måste dela med oss till er!
Denna creme brulee  åt vi flera gånger till efterrätt under vår kryssning med Celebrity Constellation.

Så vårt tips är… laga denna för den var riktigt god. Hahahaha nejdå inte är det vårt tips, tipset är faktiskt mycket enklare än så 😉
Om ni tittar på toppen så ser ni någonting som liknar lite bränt socker i en liten hög. Kommer ni ihåg när ni var små och åt godis? Kommer ni ihåg godiset som poppade i munnen?

Detta godis åt jag och Katta hela tiden när vi var yngre och det poppar i munnen och låter förvånansvärt mycket när man tuggar det eller öppnar munnen.
Tipset är att strö en liten hög sådant godis på er efterrätt! Det var det som låg på våra magiska creme brulee och snacka om att det piffade upp efterrätten. Dessutom blev det en ganska så stor snackis att ha poppande godis i munnen… en äkta nostalgi trip. Så alla ni som ska åka på kryssning med Celebrity Constellation, se till att smaka denna magiska creme brulee och alla ni som sitter hemma och vill imponera med en häftig efterrätt… köp poping candy och strö över efterrätten.
OBS: Se till att strö det på en torr yta för annars börjar det poppa direkt!

Vi garanterar succé annars pengarna tillbaka! 😉

101… Nummer 3 – Nyårsfirande På Havet I Karibien!

När klockan slog tolv och båttutan började tuta mitt ute på det karibiska havet så hade vi ett magiskt ögonblick!
Över huvud taget så var hela båten så himla fint dekorerad och “julig” 😉

Inne i vår hytt väntade en flaska champagne för att skåla in det nya året 😉

Uppe på däck var det fullt party!

Före:

Efter:Party på hög nivå och jodå, vi vet att vi inte är uppklädda men vi hade varit på resande fot hela dagen och satt bara och väntade på att vi skulle kunna skåla, mysa och sedan gå och lägga oss 😉
På filmen hör man inte tutan så bra och Mini säger att det beror på att den har så mycket bas i sig att kameran inte kan få med sådana toner. Det var så högt och så mörkt ljud så det vibrerade i bröstet!

http://www.youtube.com/watch?v=mA1ijKiudnk

Svar gällande håret!

Jag skulle ju fixa med min Cerise lugg på Celebrity Constellation och nu har jag fått flera mail gällande resultatet. Om sanningen ska fram så fastnade inte färgen så i dagslägen så är luggen bara ljus mot det röda som resten av håret är.
Jag ska testa att köpa sådan “galen” cerise färg här hemma och sätta in i luggen så får vi hoppas att den fastnar då. Galen färg till galet hår eller hur?!


Det enda som jag lyckats hitta är dock “semipermanent” hårfärg i så skrikig färg. Någon som vet om det finns permanent hårfärg… Jag ska inte färga HELA håret utan bara lite av luggen 😉

Back In Sweden!

Efter mycket om och men har vi hittat tillbaka till Sverige och till Paradisvägen. Resan gick bra men jisses så trött man är. Ingen ro och ingen vila… imorgon är det dags för jobbet igen!

Efter att ha fått en hel del kommentarer om kryssningsfartyget som gick på grund i Italien kikade vi in på Aftonbladet och kikade. Det är oerhört tragiskt och beklagligt att detta har hänt. Någonting som skall vara en underbar semester slutar i en tragedi! Det som vi vill att ni ska tänka på är att detta är väldigt, väldigt ovanligt och med tanke på alla kryssningsfartyg som finns där ute så är olycksstatistiken väldigt låg.

Vi hoppas att detta inte påverkar er negativt och att ni eventuellt väljer att avstå från att kryssa för det är verkligen ett underbart sätt att se världen på samtidigt som man solar och badar och njuter av livet!
Vi hoppas att dödsantalet inte stiger mer utan att resterande människor hittas vid liv. Det var tydligen fel på hela evakueringssystemet på just det fartyget. Vi hade drill där alla var tvugna att vara med och där vi fick klara direktiv hur man skulle göra vid eventuell evakuation och vi kände oss 100% säkra under båda kryssningarna och vi är övertygade om att ni också kommer att göra det ifall ni väljer att semestra på en kryssning!

 

Sista dagen!

Idag är vår sista dag för imorgon börjar resan hemåt igen!
Dagen har och kommer att fortsätta spenderas badandes och ikväll har vi en av restaurangerna som vi ska till.
Vi har bloggmaterial för en hel evighet så snacka om många inlägg när vi kommer tillbaka till Sverige 😉
Vi har njutit för glatta livet och nu är det slutklämmen på njutningen!

Jisses va en månad kan gå fort!

Hur många av er är sugna på att vara med på en kryssning?

3:e gången gillt på Tuscan Grille!

Maten ombord på Celebrity Constellation är FENOMENAL. Detta är den kryssning som utan tvekan serverar godast och lyxigast mat.

Igår var vi tillbaka med Ulla och Lasse på Tuscan Grill för ytterligare en dundergod middag.

Det som är så oerhört imponerade är hur Sommelieren (vinexperten) kan ALLT om vin.
Man har en kypare och sedan har man en person som enbart är där för att rekommendera vin. Det är en upplevelse att bara luta sig tillbaka och lyssna på hans kunskap för den är helt sjuk!

Vinerna ”gifter sig bra med maten”… jodå det är så man brukar säga och gudarna ska veta att vi kan mer om vin nu, bara av att lyssna på honom när han förklarade.

 

Varken Mini eller jag är så vidare vinkunniga men nog är det skillnad på vin och vin.

Imorgon ska vi till den andra specialrestaurangen ”Ocean Liners”. Vi tycker att det är det perfekta sättet att avsluta den perfekta kryssningen på!
Vi vet… det är mycket matinlägg men när vi är ombord på Constellation så äter vi stup i kvarten 😉