Category

Navigator Of The Seas

Fun Facts – Navigator Of The Seas!

Här nedan kommer en summering av lite kul fakta som gällde under vår vecka på kryssningen. Märk att detta gällde specifikt vår vecka och inte varje vecka… det ser annorlunda ut varje vecka!
Top 10 – nationaliteter på vår kryssning:
Plats 10: Australien – 23 personer
Plats 9: Sverige – 33 personer
Plats 8: Spanien – 44 personer
Plats 7: Norge – 72 personer
Plats 6: Indien – 66 personer
Plats 5: Irland – 99 personer
Plats 4: Canada – 154 personer
Plats 3: England – 455 personer
Plats 2: USA – 1014 personer
Plats 1: *trumvirvel* Italien – 1046 personer
 
Lite om maten:

105 000 måltider förberedda.
300 680 efterrätter förberedda.
18 000 pizza bitar skurna.
28 000 ägg.
4 200 yoghurtar.


Häftigt att man kan få information över hur mycket mat vi faktiskt stoppat i oss 😉 Vi erkänner att vi ansvarar för en stor del av matkonsumtionen! 😉

Make A Wish Foundation: Wishes At Sea, Royal Caribbean!

Vi ÄLSKAR företag som tar sitt ansvar och som hjälper de som inte har det så bra. Royal Caribbean är ett sådant företag = we love!
Sista dagen som vi var till havs ombord på Navigator Of The Seas så höll de en så kallad “walk for wishes” uppe på däck.
Detta innebär att man betalar 10:-USD för en t-shirt och sedan går man i samlad trupp runt på däck i ca: 30 minuter.
Fartygets kapten är med och han håller ett tal innan man börjar gå runt.
Vi var självklart med och sponsrade detta!

Så vad gör Wishes at sea för pengarna de samlar in?
Sedan år 2000 har deras organisation hjälpt över 1100 dödligt sjuka barn att få sina drömmar uppfyllda!
Hela familjen får åka på kryssning och vara med om massa roligheter ombord på fartyget. Vi är mer än gärna med och sponsrar detta och 70:- för en t-shirt är ju riktigt billigt ju.
Ett vinnande koncept som vi hoppas delta i fler gånger. Just detta var ombord på Navigator Of The Seas men samtliga Royal Caribbean fartyg har denna promenad och försäljning av t-shirtar.
Självklart behöver man inte vara med och promenera och man kan donera pengar utan att köpa t-shirt osv.
Vi kommer ALLTID att vara med på detta när vi hamnar på kryssningar där det finns!!!

Hoppas att de får in massor med pengar och att alla som är ombord är med och deltar!
Jag står och minglar med vår norske kapten 😉

På flyget tillbaka till Sverige – Snabbupdate!

I skrivande stund befinner vi oss på Norwegian på väg tillbaka till Sverige. Meningen var vi skulle få ut ett 101… inlägg om Virgin Marys hus, ett ställe vi besökte på en utflykt under vår kryssning men tyvärr så vill inte bilderna laddas upp och inloggningen på blogg.se tog säkert 40 minuter.
Bild från Jungfru Marias Hus.

Det är nog den enda anledningen till att det blir skönt att komma hem… att ta tag i alla buggar som vi har har på det nya blogg.se, är vi ensamma om det?
Navigator Of The Seas lämnade vi idag och det var med lite sorg i hjärtat som vi drog våra stackars väskor därifrån 😉
Det kommer absolut att bli fler kryssningar för vår del!
Nu när vi kommer hem ska vi också lägga till kategorier för att det ska vara lättare att hitta. Idag ligger det mesta i kategorin resor och detta skall delas upp så det blir tydligare… nya projekt med andra ord!

Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR

”Matkoman” lider mot sitt slut!

Vi har befunnit oss i en konstant matkoma i en veckas tid nu. Vi vet… det är vårt eget fel men helt ärligt… Hur många kan välja att äta lite när maten här ombord på Navigatior Of The Seas är så himla god???

Det är nästan så man blir lite bitter över att det är dags att åka hem och behöva ställa sig i köket och laga mat själv.

Det är en klar fördel med kryssning… Man behöver inte städa, inte laga mat, inte oroa sig om tider eller planera så mycket för den delen heller. Man kan ta dagarna som de kommer helt enkelt!

Vill du ha massage… gå och få lite ”pampering”!

Vill du träna… gå till gymmet!

Vill du gå på bio… gå till biosalongen och kolla på film!

Vill du bada… gå och bada!

Vill du se en show… gå och se en show!

Vill du dansa… dansa! Eller ta ett proffs som lär dig dansa om du inte kan!

Vill du läsa… Gå till biblioteket och låna en bok!

Vill du shoppa… gå till shoppingstråket och “go nuts”!

Vill du titta på konst… gå till konstgalleriet och beundra målningar!

Vill du äta… ät! Ät glass, godis, kakor, förrätt, huvudrätt, efterrätt, buffé, frukt eller vad du nu kan tänkas vara sugen på!

Detta är bara några av de saker som finns att göra och det mesta av det ingår i kryssningspriset, alltså det kostar inget extra!

Det bästa av allt… allting är på gångavstånd. Du behöver inte ta taxi eller buss för att ta dig till de olika attraktionerna, ta trapporna… eller gör som vi… ta hissen! 😉

[nggallery id=34]

Även om kryssningen för vår del börjar lida mot sitt slut så innebär det inte att vi kommer att sluta blogga om den. Vi har bloggmaterial så det räcker och blir över och 101… listan kommer att fyllas på 😉

Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR

Lite Bilder från utflykten i Aten!

Akropolis kommer självklart att få ett eget 101… inlägg i kategorin underverk men eftersom vi tog så himla många foton under vår tur dit (vi tog en utflykt med Royal Carribean i Aten) så tänkte vi ha ett inlägg med foton på Aten och visa hur vacker denna stad är som faryget tog oss till!
Underbart vacker stad! Ett bra val för kryssningen att stanna på!
Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR

 

Vänner För Livet!

Det är inte ovanligt att man träffar massor med nya människor när man är på semester oavsett om det är charter, rundresa eller kryssning. Vi träffade Ron & Vanessa under en kryssning på Hawaii för flera år sedan och vi har fortfarande kontakt med varandra och vi har tågluffat i Europa tillsammans = vänskap!

Under denna kryssning har vi träffat flera människor från flera olika länder men även här har vi haft turen att träffa vänner som vi kommer att hålla kontakt med efter kryssningen och vi har redan planerat att de ska hälsa på oss i Sverige nästa år! När man bokar sin kryssning så väljer man om man vill ha ett bord för 2 eller fler under middagen. Vi gjorde inget val och hamnade bredvid Amanda och Christoffer, ett par som är från USA och som är på sin smekmånad. Vi har så himla roligt ihop!

Under dagarna som vi ligger i hamn så är vi iland och även om vi oftast valt olika utflykter (bortsett från 1) så ses vi alltid vid middagen.

Efter middagen så går vi antingen och tar en drink, kollar på shower eller spelar minigolf (jodå det finns minigolfbana här också).  Kvällarna/nätterna avslutas sedan alltid i bubbelpoolen!
 

Det är så underbart när man känner att man ”klickar”. Eftersom vårt flytande paradis tar oss från plats till plats så har vi massor med tid att umgås och bara njuta av livet!!!

Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR

Hahahaha Stackars (not) Mini ;)

Medan Sverige springer runt klädda stänger och firar midsommar med sill och nypotatis så roar vi oss på annat sätt här ombord på Navigator Of The Seas!
Vi vill redan nu passa på och be våra vänner om ursäkt för att vi “pep iväg” och inte firar midsommar med er 😉
Jöjj… Ett STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! Vi ska dricka något gott för dig ikväll… och Maya, en martini i din ära 😉
*****************************************************
Alltid när vi ska se en show eller föreställning så vill jag sitta längst fram och Mini längre bak, anledningen… Enligt Mini så riskerar man att hamna uppe på scenen om man sitter längst fram. På en av föreställningarna här på kryssningen så sa jag till Mini att vi kunde sitta längst fram för det var ju ingen risk att de skulle försöka dra upp någon från publiken upp på scenen. Sagt och gjort.

Hahahahaha vad jag skrattade när de kom ner och hämtade Mini! Jag tyckte inte synd om honom utan ville bara fota till tusen.

De tog upp 4 killar och de fick alla sitta på en stol som på bilden:

Sedan fick de luta sig tillbaka i varandras knä:

Sakta plockades stolarna bort och wolla (eller hur man stavar det)…

Mini borde söka till Cirque Du Soleil nu när han är expert!


Hahahahaha… det var så himla kul!
Glad midsommar allihopa… hmmm visst är det midsommar idag!? Vi har tappat allt vad datum och dagar heter 😉
Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR

Portofino – En Äkta Matupplevelse!

Portofino är en av de så kallade ”betalrestaurangerna”. Den mesta maten ingår i kryssningen och kostar inget extra men det finns 2 restauranger där de tar en avgift för att äta.

Så vad är skillnaden mellan ”betalrestaurangerna” och de som ingår i kryssningen?

All mat ombord på Navigator Of The Seas är i toppklass det är en sak som är säker. Vare sig man väljer att äta i restaurangerna som ingår eller går till de som tar avgift. Dock finns där en skillnad… ”betalrestaurangerna” ger en mer hel matupplevelse (hmmm hoppas ni förstår vad vi menar).Maten är något mer speciell och lyxig och helheten är något mer romantisk.

På de ”vanliga” restaurangerna är det mer folk som äter samtidigt medan specialrestaurangerna är mer intima och mindre. Servicen är oslagbar och maten är inte av denna värld.

Mini och jag gick till Portofino och vi var inte besvikna. Vi valde att gå dit när de hade en så kallad ”Mystery Dinner Show”. Detta innebär att man får underhållning och är delaktig i att lösa en mordgåta samtidigt som man avnjuter middag med champagne, vin och god mat!

För denna toppenkväll betalade vi ca: 350:- per person men då ingick ALLT!

Vi har tidigare varit på en sådan Dinner Show i Orlando och det kostade ca: 700:- per person och då var maten inte i närheten så god som den var här!

Ps: Varken Mini eller jag lyckades klura ut vem som var mördaren 😉

Vi fick en kommentar gällande vinlistorna ombord och vi träffade ett sydafrikanskt par som sa att det bästa med kryssningen var vinlistorna. Det finns alla möjliga sorters vin och i alla prisklasser. Mini och jag är inte jättestora vinkännare men lite har vi koll på och vi tror inte att den bästa vinkännare hade blivit besviken på urvalet ombord på Navigator Of The Seas!  Dessutom litar vi på det Sydafrikanska paret… de borde kunna sitt vin 😉

PS: Vi vet att flera av er inte kan kommentera eller får felmeddelande när ni gör det. Vi har skickat mail till blogg.se för det måste bero på en bugg i det nya nätverket. Vi får hoppas att det åtgärdas snabbt!

Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR

 

 

Ice Dancing ombord på Navigator Of The Seas!

Jodå… ombord på Navigator Of The Seas finns en skridskobana och vi var och såg showen Ice dancing häromdagen och tusan va bra den var!

Jag vet inte om ni sett första säsongen av America´s Got Talent men där fanns ett par som ”bytte kläder” i raketfart och det var lite av detta på showen också. Frågan är… hur tusan går det till? Hur kan man byta kläder inom loppet av ett par sekunder? Det ser ut som helt vanliga kläder men måste vara någonting specialsytt!

Annars var det volter och hela baletten!

Denna showen handlade inte enbart om att visa extrema konster på isen utan den var enormt bra koreograferad och vi njöt under hela föreställningen.

Ett tips för alla er som tar en kryssning och vill se isshowen… ta med en tröja för det blir kallt i lokalen från isen!

En superbra show som man bara inte får missa!!!

Ni som är sugna att ta reda på mer om kryssningen vi är på eller andra kryssningar… klicka HÄR