Category

Budapest – To Do

Budapest – Liberation Monument (Szabadság Szobor)

När man befinner sig i Budapest borde man ta en tur bort till deras svar på Frihetsgudinnan. Den hittar man på Gellért Hill, och man ser den på håll på flera delar runtom i staden.
Däremot är det inte samma sak att se den på håll som att ta sig dit och se den på nära håll.
Statyn sattes upp år 1947 efter andra världskriget och det är en kvinna som håller i en olivkvist. Olivkvisten symboliserar fred.

Jo det ser lite ut som en fjäder med det är en olivkvist… lovar 😉ser ni vem som hoppar och flyger vid statyn?

Bredvid kvinnan med olivkvisten finns 2 figurer… en ung mans seger över draken representerar fascismens nederlag!

Och här finns också en av Budapests bästa utsiktsplatser så det är ABSOLUT värt ett besök! Att besöka monumentet och utsiktsplatsen kostar ingenting och är tillgängligt för alla! Tyvärr så var det lite dimmigt när vi var där men nog ser ni ändå att utsikten är magisk!

In The Name Of Love

Mini och jag har bestämt oss… vi ska förgylla Sverige med kärlekslås, till att börja med Åhus. Nu undrar ni säkert vad vi snackar om, vadå kärlekslås?!

Hur gulligt och romantiskt som helst! En liten grind runt ett träd med massor av hänglås! Men detta är inga vanliga hänglås, detta är hänglås som är ditsatta av förälskade par = sweet!Så himla romantiskt så en sådan tradition borde vi starta i Sverige också, tycker ni inte det?
Vissa ska ju alltid överdriva och visa HUR STOR DERAS KÄRLEK ÄR:

Men vad säger ni kära bloggläsare… ska vi inte starta kärlekslås i alla städer?
Och tänk på att man inte behöver vara ett förälskat par… kärleken till en själv är minst lika viktig!
Som allt annat med oss kommer det säkert ta lite tid innan vi hittar rätt ställe att sätta upp vårt hänglås på men vi lovar att uppdatera så fort vi hittat vårt ställe och satt upp vårt hänglås 😉
Alla bilderna i detta inlägget är tagna i Budapest!

Med ett sådant passande inlägg om kärlek så passar vi på och säger grattis till Katta och Raffe som firar 11 år som gifta idag!

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.