Category

Italy

City Sightseeing Rome, Hop On – stay on!

Efter att vi checkat in på hotellet i Rom så strosade vi runt lite och eftersom klockan gick fort så valde vi att följa med på sista turen med en av de öppna bussarna som kör runt i Rom.
Eftersom vi varit i Rom tidigare och redan varit inne på Colosseum, Trevi Fountain, Vatikanen, Roman Forum och massa annat som staden har att erbjuda så valde vi att bara åka ett varv med bussen, någonting som tog ca 1,5 timmar.
Det var jättemysigt att bara sitta där och titta på alla fina byggnaderna och känna den varma vinden mot ansiktet.
Lite bilder från turen:

Rom är en oerhört vacker stad och det finns så oerhört mycket historiska byggnader att besöka. Det känns extra romantiskt att vara här 😉

Etna – Mer Bilder från den magiska platsen!

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om Etna och här kommer fler bilder från Europas största aktiva vulkan!

Det tar flera hundra år innan någonting kan börja växa på lava. Lavan är i sig en mycket bra gödning men när den är “ny” så innehåller den på tok för mycket gödning. Dock hittade vi växande blommor mitt bland den annars kala lavan…

På väg upp till Kratern… lagom jobbigt kan jag erkänna! Det blir som en brant backe med rullgrus och sand… akta akta säger vi bara 😉


Ett besök till Etna är ett måste när man är på Sicilien!

Souvenirer Från Etna – Inte att missa!

Ett tips på vad man kan köpa när man gör ett besök till Etna (Europas största aktiva vulkan) är deras konstverk som är gjorda i lava från vulkanen!
Vi är inte så jättemycket för att köpa souvenirer och brukar vanligtvis handla armband, lipsyl och kryddor/kaffe. Jag kände mig som om jag vunnit på lotto när jag hittade ett nätt litet armband som är gjort i lava. 8:-€ kostade det och jag är toknöjd!
Ser ni armbandet i lavan? 😉

Så läckert för mig som ÄLSKAR armband!
För de som inte är så sålda på armband så finns det alla typer av smycken och utöver det så finns det även figurer… allt gjort i Lava från Etna!
Priserna är väldigt varierande med start från 3:-€. Enligt oss är detta den perfekta souveniren att antingen ta hem till sig själv eller att ge bort som ett minne från Sicilien!

Håll med om att det är sjukt häftigt att ha en figur hemma som är gjord i Lava!!!

Civitavecchia, Italien


Civitavecchia är en äkta hamnstad där kryssningsfartygen ofta lägger till! Förbindelserna mellan Rom och Civitavecchia är väldigt bra så det är inga som helst problem att ta sig dit. Det är ca: 1 timme med tåg från Rom och där verkar vara tokfint!
Tyvärr så har vi bara varit där vid 2 tillfällen och bägge gångerna har det varit för att gå ombord på kryssning.
Vi har fått känslan av att det är en lugn och stillsam hamnstad…

Så fort man är turist på ett ställe så verkar det som om alla är så himla vänliga och alla pratar med alla…

Nästa gång vi är i Italien får vi se till att åtminstone ha en dag där då vi bara kan strosa runt!
Dessutom äskar vi namnet… Civitavecchia 😉 låter så himla gulligt!

Italiensk Pasta!

När man är i Italien så måste man ju äta pasta… och det gjorde vi.
Vi köpte även med oss superfin pasta hem och tanken är att vi ska göra någon riktigt god pastarätt och bjuda våra familjer på.

Problemet är att när det gäller pastarätter så är våra kunskaper väldigt begränsade.

Har kanske ni några tips på någon god pastarätt där man kan använda denna superläckra pasta?

Tips i Rom: Kolla innan så ni inte måste betala extra för att få sitta och äta er mat!

När vi var i Rom så passerade vi ett trevligt ställe med en mysig uteserving och bestämde oss för att gå in där och fika…Trombetta hette stället (by the way)

Det var inte så mycket folk på uteserveringen men varför… det förstod vi inte då 😉
Vi gick in och beställde varsin panini och kaffe och under tiden som Mini väntade på maten så gick jag ut och satte mig vid ett bord. Jag vill tillägga att vår mat och dryck skulle kosta ca: 8 €.
När jag sitter där så kommer där en kypare som säger att om vi skall sitta ned och äta så kostar det extra… 4 € exakt!
Hahahahaha det innebär att det är 50% dyrare att sitta ned och äta sin mat jämfört med om man står upp! Enligt oss är detta helt sjukt men tydligen så är det ett ganska så vanligt förekommande fenomen i Italien… att det kostar mer att sitta ner och äta!
Så här blev resutatet för oss…

Hahahaha vi tänker då inte betala 50% extra bara för att få sitta! Det är en sak om de lagt det priset direkt på maten men det känns himla fel att veta om hur mycket extra man betalar för att få sitta på deras uteservering!
Dessutom är 50% mycket i ett sådant sammanhang!
Vi råkade ut för detta vid mer än ett tillfälle så det är ganska vanligt i Rom i varje fall!
Med detta inlägg vill vi alltså tipsa er om att hålla ett öga på om det kostar någonting att sitta och äta när ni är i Italien 😉

Självklart ska man betala extra och sitta ner och njuta av livet om man vill det men det är ska framgå tydligt för annars är det lätt att man känner sig lurad… någonting som vi gjorde!

Hop on Hop off

Hop on hop off är inte som det set ut en tråkig bussresa i stan som man måste uthärda…. detta är det bästa sättet att se en hel stad på en dag och ändå bara njuta av att se allt vad den staden har att erbjuda (utan att gå en massa mil).
Dagen efter tar man samma tur och har redan en top 10 lista på vad som är mest ok och stannar på dessa ställen samtidigt som man kan kliva på bussen och fortsätta till sitt nästa top 10 ställe på sin lista.

Rom hop on hop off

Rome Colosseum

Hop on hop off

Hop on hop off Rome

Bridge RomeDetta inlägg är gjort av Mini the best