Category

Amalfi – To Do

Ristorante San Giovanni!

För ett tag sedan så skrev vi ett inlägg som handlade om att vi var på jakt efter att hitta ett ställe som hette Ravello när vi var med Azamara Journey i Amalfi. Ni som missade det inlägget hittar det här.
Eftersom vi inte hittade Ravello så valde vi att luncha på ett ställe som hette San Giovanni. Restaurangen ligger en ganska så bra bit upp för berget i Amalfi men om man inte orkar gå så finns det taxibilar som tar en hit!
Exakt så ligger restaurangen 3 km från Amalfi och 2 km från Ravello:

Utsikten är magnifik!!! Det som också är ett plus är att maten inte är dyr om man tänker på att man befinner sig i Amalfi. Om jag inte har helt fel för mig så åt och drack vi för ca 700:- och då var vi 8 personer och det var väl värt pengarna!
Vi fick bruschetta till förrätt och den smakade precis så som bruschetta skall smaka.

Och lunchen höll också väldigt hög kvalitet. Jag är ganska säker på att alla blev mätta för det var väldigt mycket mat på tallrikarna. Jag beställde en sallad och den var MASSIV! Mini njöt av en ananaspizza och även denna var jättegod!

Så här nöjd var jag efter vår lunch på Ristorante San Giovanni 😉

Vägen mellan Salerno & Amalfi!

Det är nästan så att man måste vara lite av en “adrenalin- junkie” för att uppskatta bussturen mellan Salerno och Amalfi i Italien. Vi åkte med det lokala bussbolaget SITA och visserligen är själva utsikten längs vägen underbar med grönskande terassodlingar, branta berg och små byar men vägen är väldigt smal, väldigt krokig och väldigt brant på sina ställen. Busschauffören körde också som om han stulit bussen och det gjorde inte att man kände sig säkrare!

Flera av passagerarna gav små läten ifrån sig när vi susade fram i en stund för att tvärbromsa i nästa och ibland kändes det som att bussen hängde ut över kanten när vi svängde. Det är BRANT där också så det är inte helt oberört som man åker buss men i slutändan är det helt klart värt det för utsikten är magisk!

Det enda som är synd är att det går så snabbt och så ryckigt så bra foton kan man bara glömma. Jag försökte dock så gott det gick 😉

http://www.youtube.com/watch?v=ffSFzTZzSw4

Expedition Amalfi!

Legenden säger att det finns ett ställe högt uppe i bergen i Amalfi som heter Ravello och där man kan äta god mat och njuta av utsikten. Målet för hamnen i Amalfi var en  vandring som skulle ta 10 av oss upp till toppen.

Andreas våran *host* guide var ledaren och han är underbar på alla sätt och vis men någon guide är han då inte. Denna tur tog oss upp och ner, upp och ner, skarpt till höger, skarpt till vänster, upp och ner… ja ni förstår vad vi menar. Efter att otaliga gånger bokstavligt talat klampat in i Italienares trädgårdar (inte alla blir så glada av att ha ett besök av ett gäng glada svenskar) och kämpat som djur så hamnade vi på ett ställe som hette Ristorante San Giovanni. Vi hade då minskat till 8 personer (2 var smarta nog och vända tillbaka innan det var för sent) och tydligen så är samtliga atleter förutom jag (Annika). Det var fysiskt omöjligt att hinna med i deras tempo och när vi väl nådde restaurangen så hade jag både ont i njurarna och lätt blodmak i munnen… ok, något överdrivet kanske 😉

Men det var absolut värt det för utsikten var fantastisk och efter att ha fyllt på med energi och snapsat en traditionell Limoncello så var stegen lättare ner för samtliga utom för mig då som kände att benen var som klassisk Italiens spagetti. Vissa i gänget sprang till och med ner… hur tusan det är möjligt!

Det låter som jag klagar och det gör jag kanske men inte för att det var så långt och så brant och jobbigt. Nej jag klagar för att jag fick upp ögonen för hur OERHÖRT otränad jag är. Det är tur att jag har träningskläderna med mig och att det finns gym på Azamara Journey ;). Gymmet nästa för Annika!

Amalfi expeditionen var oerhört lyckad och alla var nöjda och beträffande Ravello… Det kanske är samma med det stället som att det skall finnas en skatt i slutet av regnbågen!

Tusen tack Andreas för att vi fick följa med på detta något annorlunda äventyr!

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.