Bordellen i Pompeii med avancerad vägvisare!

Pompeii är en stad som begravdes år 79 efter Kristus då vulkanen Vesuvius fick ett utbrott. Detta inlägg kommer dock inte att handla om Pompeii och allt som fanns där utan det kommer att komma som egna inlägg senare. Detta inlägg handlar om ett specifikt rum inne i Pompeii och hur vägvisaren dit ser ut!

Bordellen inne i Pompeii är så välgjord och häftig så den förtjänar ett alldeles eget inlägg. Tänk på att detta är gjort under romartiden och är väldigt, väldigt gammalt. Som tur är så är Pompeii väldigt väl bevarat och ett måste att besöka när man är i Italien… om inte för annat så för att se bordellen 😉

Målningarna (kallade frescoes) på väggarna inne på bordellen är förvånansvärt väl bevarade och välgjorda och samtidigt så är de ganska så perversa… Kamasutra på hög nivå!

Och vilken bordell skulle det ha varit om där inte fanns en säng? Hahahaha jag tänkte faktiskt på vad som har hänt i den sängen när jag satte mig där! Jag satt bara lite försiktigt på kanten för att inte få antika “snuskbaciller” på mig 😉

Men helt ärligt så var inte bordellen det som imponerade mest på oss… nej vi blev ännu mer imponerade av hur de märkte ut vägen till lusthuset!
Ni ska tänka på att det inte fanns verktyg som idag utan allting knackades för hand och stackarna som fick i uppgift att göra markeringarna till bordellen… tog nog lite tid!
För att männen (självklart är det alltid killarna) skulle hitta till bordellen följde de vägvisare på marken vars riktning markerade åt vilket håll denne låg. Bokstavligt talar var det följ snoppen som gällde. HELT OTROLIGT!

Hahahaha… snacka om avancerat arbete att knacka ut snoppar för att alla killar ska hitta till bordellen… PRICELESS!