Category

Rome – To Do

Fontana Di Trevi

Det ser mer ut som en stor byggnad än en fontän men den är mäkta imponerande den där Fontana Di Trevi!
Fontana-di-trevi

Fontana-di-trevi

Fontana-di-trevi

Fontänen byggdes 1762 och ligger i centrala Rom och det kostar ingenting att besöka den… eller jo vänta – det kostar ett mynt som man ska kasta över ryggen ner i fontänen. Det betyder att man kommer att komma tillbaka till Rom igen. Om man inte vill tillbaka till Italien så behöver man inte kasta myntet 😉
Fontana-di-trevi

Där är alltid mycket folk i rörelse och också många vakter eftersom det är förbjudet att röra vattnet. Ganska ofta hör man visselpipor som låter och det är vakterna som uppmanar folk att inte stoppa ner händerna i fontänen. Självklart pillade jag ner tassarna när vi var där.
Säga vad man vill men den är riktigt, riktigt stor!
Fontana-di-treviDen obligatoriska pussen vid fontänen måste ju också vara med 😉
Fontana-di-treviFör er som inte har varit vid fontänen och inte planerar åka dit – här är ett litet videoklipp, inget märkvärdigt men man känner av hur stämningen är där!

http://www.youtube.com/watch?v=SUVYg8HjoFU

Rome – City Sightseeing – Hop On Hop Off!

Vad: En buss som man köper en dags (eller flera dagars) biljett till och sedan kan man gå av och på bussen vid olika attraktioner. Dessa bussar passerar bland annat Colosseum, Roman Forum, Trevi fontänen, Vatikanen med mera.

Var: Rom, Italien.
Öppettider: Dubbeldeckarna går dagligen men tider varierar beroende på säsong.
Pris: En dag kostar ca: 25 €

Passar för: Alla som vill se huvudattraktionerna på egen hand men som inte vill betala för en taxi som tar en runt.
Så här går det till: Man köper en biljett och sedan kan man åka runt med bussen, gå av vid de olika attraktionerna för att sedan åka vidare med nästa buss till nästa attraktion! I Rom finns det 2 olika linjer som man kan åka och med biljetten har man tillgång till bägge!
Övrigt: Detta är ett väldigt bra sätt att se Rom på utan att bli av med en förmögenhet. Ifall man har flera dagar på sig så är det bra att köpa biljett för flera dagar (blir billigare än om man köper för en dag) och använda bussarna som både sightseeing men också som “taxi”.
Dessutom kan man njuta av att bara åka runt och fota intressepunkter!
Rutten för bussarna:
 

Väl värt vartenda krona!

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.