Category

Jamaica

Jamaica – Glistening Waters!

Detta är en sådan attraktion där ni i slutändan måste lita på oss att det är värt ett besök för vi har inga bra bilder att visa för att övertyga er!

Vad: En båttur med simning om man vill i självlysande vatten! Jamaica har det skarpaste ljuset i sitt vatten i hela världen!
Var: Falmouth, Jamica.
Öppettider: Öppet dagligen men båtturen måste ske på kvällen när det redan är mörkt ute. Där finns en restaurang så man kan äta middag innan man åker ut med båten.
Pris: Varierar beroende på om man kommer dit själv eller med en tur men ca: 20 USD.
Passar för: Alla som vill uppleva någonting ytterst unikt och speciellt!
Så här går det till: Man åker dit och sedan tar man en båttur ut på vatten som vi har lärt oss kallas Mareld… när vattnet blir självlysande! Se till att vara ombytt när du kommer dit!

Om man tittar riktigt noga på bilderna så ser man lite av det neonblå/gröna!

Besök deras hemsida genom att klicka HÄR
Läs om vårt besök med badande i självlysande vatten genom att klicka HÄR 

Jamaica – Martha Brae Riverrafting!

Vad: En båttur på en handgjord båt som tar dig 3 miles nerför å/flod med vacker utsikt. En väldigt romantisk tur!
Var: Montego Bay, Jamica.
Öppettider: Öppet dagligen.
Pris: Finns olika alternativ med bland annat transfer till och från hotellet.
Passar för: Alla som vill ha en lugn och mysig tur längs en flod och bara njuta av livet. Väldigt romantiskt!
Så här går det till: Man kommer till entren och blir först serverad en välkomstdrink. Sedan åker man på själva turen och om man kommit dit med en chaufför så möter den upp vid avlastningsplatsen. Där är en som styr flotten men om man vill så får man också prova att manövrera den!
Källa


Den enda nackdelen är att de har byggt en väg intill så hur mysigt man än har det så unkommer man inte ljudet av bilarna och självklart försäljarna som säljer allt från handdukar till vatten och minibåtar… detta längs vägen man flyter fram på!
Romantiskt ja, men det hade varit mysigare utan bilar och försäljare!

Vi är inte de enda som åkte denna tur 😉

För att läsa mer om när vi var där… klicka HÄR 

Rastafari eller Rastafar I

Rastafaris är väldigt, väldigt intressanta människor med nästintill eget språk och en egen Gud. Under vår resa till Jamaica så fick vi lära oss massor om Rastafari och vad dessa står för. Det var oerhört lärorikt att lyssna på och vi lärde oss väldigt mycket nytt. För att inte skriva en hel uppsats om Rastafaris så kommer här några godbitar beträffande vad de står för och hur de lever.
************************************************************************************************
Rastafaris pratar alltid med I (engelska) så istället för att säga myself så säger de Iself. I används alltid i deras språk och även namnet är enligt dem… Rastafar I.
************************************************************************************************

Deras Gud heter Selassie I och han var från Etiopien. Enligt Rastafarisen så är Jamaica skit och de vill allihop tillbaka till Etiopien.
************************************************************************************************

De gifter sig men deras fruar är inte deras whives utan deras Queens. En rastafari är King och han har sin Queen (någonting som Mini och jag har anammat 😉
************************************************************************************************

På Jamaica bor de i bergen och är vegetarianer. De lever av vad naturen har att ge och varken dricker Alkohol eller röker Cigaretter… märk att vi skrev cigaretter 😉
************************************************************************************************************************************************************************************************

En gång i månaden är deras Queen oren (gissa när) och får inte bo i huset med resten av familjen. Detta känns oerhört förlegat enligt oss och år 2012 borde det väl ändå vara pasé!?
************************************************************************************************

Religionen, livsfilosofin eller vad man nu ska kalla det innefattar att man röker på. Jodå alla Rastafaris röker på och finurligt nog så är en del av meditationen att man är hög. De röker också väldigt ofta och mycket!!!!
************************************************************************************************

De anser att Bob Marley dog inte av hjärncancer utan att han blev mördad för sin musik och vad dess budskap spred!
************************************************************************************************

Det finns vissa delar som vi gillade och framför allt Queen och King istället för fru och man!
Men min absolut största favorit är ändå deras hår… Jag älskar dreads!!!!!!
En äkta rastafarigrupp, härligt höga och glada 😉

Jamaica – Ochio Rios – Green Grotto

Ett besöksmål som man inte borde missa när man befinner sig på Jamaica är ett beök till Green Grotto som är en grotta med rik historia.
Det är här som slavarna gömde sig och levde och även vapensmuggling har förekommit här.
Deras hemsida hittar ni HÄR

Vad: Green Grotto, en grotta där det erbjuds guidade turer.
Var: Vid Ochos Rios, Jamaica
Öppettider: Öppet dagligen mellan 09.00 – 16.00
Pris: 20:-USD per person.

Passar för: De som är intresserade av att besöka en grotta som är rik på historia! Obs: Där finns fladdermöss och ormar i grottan så man får inte vara alltför rädd för dessa!
Så här går det till: Man tar sig till grottan, köper en biljett och sedan får man eventuellt vänta på att en guide ska bli ledig. Man får fota i grottan men inte filma. Under den guidade turen så passerar man både grottor, vattenhålor och öppna delar som en gång varit vattenfyllda!

Fladdermöss finns där gott om!

Jamaica – Ochio Rios – Sky Explorer ride

Att sitta i en skidlift men inte åka upp för en backe där snön ligger tätt utan där det är tropisk skog är nog ganska så ovanligt!
Vi gjode det när vi var på Mystic Mountain (Jamaica) och det var en upplevelse. Av någon anledning så var jag ganska rädd för det var högt upp och det svajade mycket men jösses vilken utsikt och vilken mysig tur det var!


 

 

http://www.youtube.com/watch?v=oG4e-rfLpsE

“(O)Laglig” affär med droger!

Alla typer av droger är OLAGLIGA på Jamaica. Man får varken använda eller sälja droger och det är dryga böter och fängelsestraff ifall man åker dit för narkotikainnehav.
När man kommer till Bob Marley Museet så har de en affär (läs hål i muren) där de säljer diverse droger.
Det är lika olagligt att använda droger på Nine Mile som det är på övraga Jamaica men det finns en stor skillnad… hit kommer inte Polisen! Det är alltså allmänt känt att ifall man vill komma till Jamaica och röka på så är det på Bob Marley museet som man ska vara. Anledningen till att poliserna inte kommer dit är att Bob Marley var Rastafari och i deras religion så är det röka på som gäller… med andra ord så hedrar man Bob Marley genom att komma och besöka hans gravplats och bli hög. Hahahaha det låter helt sjukt men det är sant! Guiderna är bara noga med att påpeka att man inte får ta med sig droger ut från området men så länge man befinner sig “hos Bob Marley” så är det bara att ta för sig!
Självklart är det inte ett krav att man måste röka på när man är här men om sanningen ska fram så rökte var, varannan turist här… alla åldrar och alla nationaliteter!
Vi har faktiskt inte så bra koll på vad allting var men de sålde små joints som de kallade Ziggy Marlin, stora som de kallade Bob Marley och massa andra konstigheter.
Men det var oerhört roande att se alla turister, höga och glada, dansandes utan musik osv!


Vår guide lånade saker i affären så att vi kunde ta kort eftersom vi var så häpna över att detta verkligen var sant… att man kunde välja och vraka bland drogerna. Märk att fotona inte visar våra inköp utan bara är foton!


Återigen… vi visade inte upp våra inköp utan fotade bara!
Och det bästa av allt… det var kö till “affären” hahahaha. Det var en väldigt annorlunda upplevelse att se detta!

“Chickenfoll” = Kycklingmat som Jamaicanska tjejer äter för att få större bakdel!

En rolig “kuriosadetalj” som vi fick lära oss på Jamaica var hur det kan komma sig att tjejerna är supersmala med har väldigt generösa bakdelar.
Alla länder har ju sina preferenser till vad som är sexigt och attraktivt. I Sverige verkar flertalet ha fastnat i “storabröstfällan” medan man på Jamaica strävar efter att få en stor bakdel.
Efter att ha sett massvis med smala tjejer som hade väldigt stora rumpor så frågade vi till sist hur det kan komma sig att vissa är så generöst tilltagna. Jag trodde att det handlade om operationer för att förstora baken men det visade sig att så inte är fallet.
På Jamaica är kyckling utan snack den vanligaste rätten på tallriken. För att kycklingarna ska växa snabbt så matas de med någonting som kallas chickenfoll och som gör att de växer till sig ordentligt på kort tid. Detta är mat som är avsedd för just kycklingar och det är förbjudet att köpa ifall man inte har papper på att man odlar kycklingar. Nu har tjejerna kommit på att genom att äta kycklingarnas mat så blir effekten att deras rumpor växer. Fettet sätter sig bara runt baken på dom så de åker till kycklinguppfödarna och köper maten där… eller rättare sagt tabletterna då maten kommer i tablettform.
Vi som inte är vana vid det reagerar på dessa bakdelar och tycker att det ser lite “udda ut” (milt uttryckt) men på Jamaica så är det en klar fördel… the bigger the better!
Vi försökte hitta svaret på hur tusan man kom på att det bara sätter sig runt baken på kvinnorna men tyvärr så var det ingen som kunde svara på det!
Fotobevis… faktiskt inte, det kändes inte rätt att fota någon som man sedan “hänger ut” i bloggen så till detta inlägg kommer istället bild som vi hittat via googles bildsök 😉

Det som är väldigt intressant är att någonting som vi uppfattar som “udda och konstigt” anses vara någonting fint och sexigt och vice versa!

Appelton Estate – Jamaican Rum!

Appelton Estates Rum finns att köpa överallt och jag tror att man kan köpa det på systembolaget hemma i Sverige också så drycken i sig är inte så speciell.
Det som ändå gör det speciellt och värt att nämna är när man köper det i landet där det tillverkas, i detta fallet Jamaica!
Att sitta i Karibien och sippa Rum är inte helt fel!

Sen om sanningen ska fram så är jag inte så förtjust i Rum tydligen. Mini tyckte att det var ganska gott men visste inte om det var för att det verkligen var gott eller ifall det var miljön vi drack det i 😉

Gillar ni Rum?

Jamaica – Dolphin Cove

Vad: En temapark där man kan simma med delfiner eller hajar. Man kan snorkla med rockor eller ta en åktur med båt. Olika djurshower och en plats där man kan strosa runt och njuta av livet.


Var: Dolphin cove, Ochos Rios, Jamica.
Öppettider: Öppet dagligen.
Pris: Varierar beroende på vad man vill göra i parken.
Passar för: I huvudsak barnfamiljer och människor som älskar delfiner!
Så här går det till: Olika shower inträffar vid olika tider så man kan lätt spendera en hel dag här!
Läs mer på deras hemsidaHär kan man roa sig på massor av olika sätt!


Om man vill kan man få mata hajar också!

Och självklart huvudattraktionen… delfiner 😉
Vissa leker helt spontant, något som var underbart att se!

Och ett av programmen de erbjuder låter er simma med delfinerna… detta magiska!
Här finns även flera små butiker där man kan handla souvenirer och gott kaffe!

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.