Category

Maldives

Snacka om bekämpning!

Att använda bekämpningsmedel är nog en sådan sak som jag är mot och Mini är för (jodå vi kan tycka annorluna ibland).
Om det går så väljer jag gärna obesprutade varor i affären och tro det eller ej men jag tycker synd om alla kryp som får sätta livet till när växter och grönsaker besprutas!
Det enda som jag inte har något emot att mörda är spindlar 😉
I Sverige har vi ganska strikta regler när det gäller besprutning men det har man inte på Maldiverna kan jag lova.
Vi blev varnade om att hålla oss inne i ca en halvtimme för att det skulle besprutas på ön…

Det såg ut som om det brann och det luktade fasligt!
Vi valde att sticka ut på en fisketur och håll med om att det ser ut som om vi flyr från ett brinnande inferno…
Nästa dag låg myrorna och kved och allt smått som mygg och knott var puts väck!
Lite väl stark bekämpning kan jag tycka!

Snorkla På Maldiverna!

Maldivernas öar har ofta husrev, dvs. man behöver inte åka ut på en båttur för att snorkla bland fina rev utan man går bara ner till strandkanten och där finns revet.
Ett tips är att kolla upp ifall det finns husrev på ön man vill till innan man bokar sin resa. Ifall man hamnar på en ö utan husrev så kommer det kosta massor med extra att ta utflykter för att kunna snorkla.
Vattenaktiviteter är utan tvekan den största attraktionen på Maldiverna så snorkel och mask är ett måste!!!!

Här kommer lite bilder från våra snorkelturer vid husrevet på Velidhu Island:

 

Tales From The Maldives!

Vad gör man på kvällarna när man befinner sig i Maldiverna? Man är ju bokstavligt talat fast på ön så man kan ju inte göra stan osäker precis. Vi brukade spendera sena kvällar med att prata, läsa och ibland promenera runt ön och bara ta in alla ljud och intryck.
En kväll bestämde vi oss för att kolla på film och mysa. Vi hade vunnit en flaska champagne i en tävling och till detta hade vi chips och Toblerone. För att få upp mysfaktorn till max så kom vi på att vi skulle sitta ute och titta på filmen och samtidigt lyssna på havet… sagt och gjort, vi bar ut allting på vår altan och satte oss tillrätta. Nu skulle det minsann bli filmkväll ute! Eller först var meningen att vi skulle sitta på stranden och när Mini gick dit för att rigga så kryllade det av stora krabbor så vi kom på att det inte skulle bli så mysigt att dela sanden och champagnen med massa krabbor, därav altanen 😉

Nog såg det mysigt ut och tyvärr så avbröts vårt filmtittande efter bara ett par minuter. Tyvärr så ville inte myggorna låta oss titta på film i fred utan de valde att starta krig mot oss. Så myskvällen fortsatte inomhus istället hahaha!
Vi svor ganska så mycket över myggen men dagen efter kom de och sanerade för mygg och då hade vi bägge dåligt samvete för deras sanering var inte av dess like!

Men även om film- myset fick flytta in så var det ändå en väldigt trevlig och minnesvärd kväll på Maldiverna!

Velidhu Island Resort

Velidhu Island resort är ett resort som ligger på Ari Atoll. Det är detta resortet som vi bodde på när vi var på Maldiverna. Detta resort tillhör inte de “klassiska” svenska resorten utan här finns mest amerikanare och tyskar. Anledningen till att vi valde detta resort och inget av de 1000 andra är för att dykningen här är exceptionellt bra och det är även nära till Maaya Thila, ett rev som är med på National Geographics lista över top 10 dykställen!
Hus- revet på Velidhu Island Resort är spektakulärt. Man tar på sig snorkel, går ner i vattnet och vips så simmar man bland små rockor, färgglada fiskar och nyfikna små hajar!
Vi hade en Beach Bungalow och det var lyx i mängder. Eftersom man är mer eller mindre fast på ön man kommer till när man reser till Maldiverna så är valet av ö extra viktigt (det är inte bara att byta om man inte trivs). För vår del valde vi att verkligen kolla upp ön och resortet noggrant innan vi slutligen valde Velidhu Island Resort. Men en sak är säker… Vi valde rätt!


Vi rekommenderar alla att boka Velidhu Island Resort om ni ska till det magiska Maldiverna!

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.