Category

Cancun – To Do

Interactive Aquarium Cancun – Mexico!

La Isla Shopping village (som ni kan läsa om här) hyser också ett stort akvarium som man kan besöka för att då en paus i shoppingen.
Det kostar 125:- pesos (2012) för inträde och om man vill simma med delfiner så får man betala mer. Vi valde att bara köpa inträdesbiljett och strosa runt där!
cancun-aquarium

cancun-aquarium

Här finns underbart vackra drakfiskar – de är tyvärr lika giftiga som de är vackra 🙂Cancun-aquirium

Interactive heter nog stället för att man får lov att klappa rockor, delfiner (för en extra kostnad) och klappa sköldpaddor och sjöstjärnor.
Cancun-Aquarium

Huvudattraktionen är utan tvekan tänkta att vara delfinerna. Det bjuds på en show som är förvånansvärt välgjord och delfinerna är oerhört vältränade här.
dolphins-cancun

dolphins-cancun

(Detta inlägg har bilder från denna showen!)
Deras delfiner är oerhört vältränade… mer än på många andra ställen. På klippet ser ni 3 av de bästa “konsterna” 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=Fl3OCH7OAWs

Där finns ett väldigt stort akvarium med hajar men det ser lite tomt och öde ut där, inte mycket levande utöver hajarna! Visste ni förresten att hajar är så pass tunga så om de slutar simma så sjunker de?! Det visst inte vi innan men det fick vi lära oss av en skylt där!
För övrigt hade vi nog önskat att där hade funnits mer information – gett oss mer möjlighet att lära oss för det är det som borde vara meningen med ett Akvarium. Om man ska hålla djur i fångenskap måste det finnas en större poäng än att det bara ska roa oss!

Ser man någonting man troligtvis inte sett tidigare?
dolphinsceleton

Delfin- skelett tillhör kanske inte vardagen, det var i varje fall första gången för oss som vi såg det!

Dagens oj-någonting-är-fel- känsla:
cancun-aquarium

Det är däremot ingen miss att det hamnat en glasflaska hos bläckfisken. Dom tycker om trånga utrymmen så inget djurplågeri här inte!

De elektriska  maneterna som vi skrivit om tidigare såg vi här!

La Isla Shopping Village!

La-isla-village
Alla shoppingälskare kommer känna att de hamnat i paradiset om de kommer till detta shoppingparadis!
Här finns hundratals affärer och många märken som man känner igen. En hel del lyxiga butiker som Swarovski, Lacoste och Nine West. Och om man bortser från butikerna i sig och bara ser till miljön så är det en riktigt vacker plats att strosa runt på. Små sjöar med vatten leder en runt hela shoppingområdet.
La-isla-shopping-village

La-isla-shopping-village
Hela området osar lyx och man kan kombinera sin shopping med ett besök till det största akvariet i Cancun. Här finns nämligen ett interactive aquarium där man kan se massvis med olika färglada fiskar och simma med delfiner. Perfekt när man vill ha en paus i all shopping 🙂
La-isla-village

La-isla-village-001Det är tveklöst en attraktion i Mexico som man inte bör missa vare sig man är intresserad av shopping eller inte!
La-isla-village
Inträdet till själva La Isla Village är gratis men om man vill besöka akvariet så måste man betala för det!

Forum By The Sea – Shopping Cancun, Mexico!

Shopping i Cancun Mexico är ju alltid trevligt och Forum By The Sea är ett shoppingcentrum som har ett riktigt bra läge i Cancun och är därför en väldigt vanlig samlingsplats för party- sugna människor!
Vi blev väldigt överraskade över hur färgglatt och festligt det var där  däremot fanns det inte mycket till affärer här.
spiderman
Det finns några restauranger och några affärer men helt ärligt så känns det som att det är restaurangerna som lockar hit folket.
Forum-by-the-sea
Dock känns kartan väldigt missvisande för det är inte så stort där. Enligt oss finns det flera shoppingcenter i Cancun som är väldigt mycket bättre än denna men det kan vara trevligt att komma hit, strosa runt och kanske ta en fika på en av restaurangerna – det är riktigt vacker utsikt!
Forum-by-the-sea

Forum-by-the-sea

Skärmavbild 2013-08-19 kl. 12.27.34

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.