Category

Inca Trail

Inca Trail – Walkthrough – The Trail!

Start of the Inka Trail sign

This is a general plan of which routes you walk each day so an Inca trail Walkthrough if you like. Some of the accommodation places may change but in general, the same sites and distances apply. This refers to the most popular hike, three nights and four days. There is also a faster and a slower version but as I said … four days is the standard!
Regarding what gear you need when hiking the Inca trail and general information will be in a separate post!

Continue Reading

How To Survive The Inca Trail

Machu Picchu, the holy grail of Peru is one of the seven new wonders of the world. You can visit it either by train or by hiking the Inca Trail – a four-day walk of 43 kilometers. Many people think that you need to be very fit to be able to make the trail, sure that would help but it is not necessary. Here are our best tips to survive the Inca Trail and making it a memorable trek without being a fitness guru.

Continue Reading

Hot Springs – Aguas Calientes

Efter att ha överlevt Inkaleden är det dags att bege sig med tåg tillbaka till Cuzco för de flesta. Men det finns en viktig sak som man bara måste göra innan man åker ifrån Aguas Calientes (som är en liten stad vid Machu Picchu).
Det som ni absolut inte får missa är att bada i deras Hot Springs! Tänk er att ni har vandrat i fyra dagar utan att duscha och med väldigt begränsade möjligheter att tvätta er = vatten låter väldigt lockande!
Hot-springs-Machu-Picchu

Öppettiderna är väldigt generösa för det är öppet dagligen från 05.00 – 20.00.
Stället i sig där de varma källorna finns är inte fantastiskt vackert men det är ganska så mysigt och om sanningen ska fram så är man mest sugen på att krypa ner i vattnet så det är inte så noga hur där ser ut 🙂
Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu
Även om stället i sig inte är så väldigt speciellt så kan vi garantera att känslan är fantastisk när man kryper ner i det varma Thermalbaden. Alla i Aguas Calientes känner till var de varma källorna finns så det gäller bara att använda sina sista krafter för att orka ta sig dit. Nej – det är inte långt men det sista man vill göra efter att ha gått Inkaleden är att gå ännu mer! Jag hade tjatat och ropat “hot springs” under flera timmar så alla i gruppen blev sugna på att gå dit och bada och fira att vi överlevde!
Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu

Och när de över-använda musklerna kurerar sig i 38 – 46 graders vatten så behövs det också en rejäl firar-stund med det klassiska som hör Inkaleden till…
Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu

Hot-springs-Machu-Picchu

Inkaledens riktiga hjältar!

Inför vår vandring längst med Inkaleden så hade vi införskaffat nya Fjällräven Kajka- ryggsäckar för att bärarna skulle ha det bekvämt och inte behöva kämpa allt för mycket med vår packning!
Döm vår förvåning när vi såg att de inte alls var intresserade av att bära våra saker i fina nya ryggsäckar utan att de föredrog att bära sakerna i sina egna “påsliknande” väskor som helt säkert inte är alls ergonomiskt korrekta.

heroes-of-the-inca-trail

Det verkar också som att de flesta bärarna springer med flipflop sandaler och inte kängor som vi ömtåliga turister rekommenderas att ha.
Inca-trail

Inca-trail
Märk att jag skrev att de springer för det är det som de gör… springer inkaleden. För bärarna är många och de har fler uppgifter än att bara bära:
– De måste komma först till platsen där lunchen  serveras eftersom de måste sätta upp eventuella tält och laga mat.
– De måste lämna sist eftersom de måste plocka ihop alla saker och springa vidare till nästa ställe.
– De måste snabba sig till nästa ställe eftersom vi bekväma turister förväntar oss att vi ska komma fram till uppsatta tält som vi ska övernatta i.
Inca-trail

Inca-trail

Och så går det runt… stress, stress och mera stress för de stackars bärarna. Eftersom Inkaleden är en skyddad plats så får inga tält lämnas uppsatta utan det är en daglig procedur av att sätta upp och ta ner tält.
Inca-trail

https://www.youtube.com/watch?v=L954p3dX9r8&feature=c4-overview&list=UUJmzT4ovOCtpSzAsk3ZBIwA

Här är våra hjältar!!!
Inca-trail

Djuriskt på Inkaleden!

Det är mycket pustande och frustande längst med Inkaleden och för det mesta så handlar det om människor som pustar och frustar men man stöter även på lite djur längst med leden.
Den första dagen fanns det också åsnor och hästar som vi mötte eftersom det finns en by längst med leden och de stackarna måste ta sig till stan och handla mat osv.
Sedan hade vi dessutom en följeslagare under hela leden, en hund i tröja som förhoppningsvis tillhörde någon av bärarna.
inca-trail

inca-trail

inca-trail

inca-trail

inca-trail

inca-trail

inca-trail

inca-trail

Underbart vackra Peru. Underbara och jobbiga Inkaleden 😉

Moln I Farten!

Ibland kan man titta upp på molnen och förvånas över hur snabbt de rör sig. Mini och jag har ofta samma molnsyn. Molnsyn är ett ord som vi hittat på och det betyder att vi ser samma figurer och djur när vi kikar på molnen även om det för andra är helt obegripligt. Vi kan komma med saker som:
– Ser du elefanten med sköldpaddan på ryggen?
– Ja det är klart. Den är ju till vänster om piraten med en magnum glass!
Vi förstår varandra – Mini och jag 😉
En sak som vi reagerade på var hur oerhört snabbt molnen rörde sig när vi gick Inka leden. Vi hann inte ens visa varandra vad vi såg innan de var borta!
Inca-trail

Det passade perfekt med en paus efter en låååång vandring så vi kom på idén med att fota molnen för att visa hur fort de rör sig. Efter 1000 försök som alla fördärvades av att andra vandrare kom med i bild så gav vi upp.
Här nedan kommer det bästa av försöken och det vi hann med innan en vandrare kom in och fördärvade 🙂
Inca-trail

A Little Walk Down The Inca Trail!

Eftersom det tar längre tid än vad vi planerat att skriva ner vår berättelse om Inka leden så kommer här lite bilder från vår vandring till Machu Picchu…

Högsta punkten under vandringen… 4200 meter över havet. Här befinner vi oss ovanför molnen:
Inca-trail
Jobbigt värre men ack så vackert på sina ställen:
Inca-trail
En väldigt trött Mini ovanför molnen:
Inca-trail
Vila och samtidigt njuta av en underbar utsikt:
Inca-trail
Väldigt ont om plats på sina ställen. Man vill inte snubbla här för så landar man ca en kilometer längre ner:
Inca-trail
Ett måste… lite Yoga när man har nått sitt mål. Machu Picchu!
Inca-trail

Inte Alltid Jobbigt På Inkaleden!

Det tar ganska så lång tid att skriva ner upplevelserna från Inkaleden och jag har förstått att man måste ta det i etapper. Det kan ju vara intressant för den som antingen planerar att vandra Inkaleden själv eller den som bara vill veta hur det går till.
Det var ju jobbigt… jobbigt som tusan men när vi sitter och går igenom foton så syns det att det var väldigt kul också = jobbigt men kul!

Eftersom man går i 4 dagar, i olika etapper så är det mer eller mindre ansträngande men en sak är säker… det är en magisk upplevelse!
Incatrail