Category

Lima – To Do

El Bolivar – La Catedral Del Pisco Sour

Det tvistas om huruvida Pisco Sour (en coctail) härstammar från Chile eller Peru men den första lördagen i Februari är det internationella pisco sour- dagen i Peru och alla man pratar med när man befinner sig i Peru lovar och svär att det kommer från Peru.
I Lima finns ett hotell med tillhörande bar som påstår sig vara Pisco Sour´s födelse (som heter El Bolivar) och när man befinner sig i Lima så är det nästan ett måste att trava dit och beställa en Pisco Sour. Pris: S/10 för en vanlig Pisco Sour.
Adressen: Jirón de la Unión 958 (Plaza San Martín), Lima, Peru.
pisco-sour

Pisco Sour innehåller:
* Pisco
* citron- eller limesaft
* äggvitor
* sockerlag
* olika slags bitter.

Vi hade inte tid att sätta oss ner och dricka den där så vi fick med oss en coctail i take away mugg men det gick lika bra det 😉
Personlig åsikt är att Pisco Sour inte är en så god coctail. Vi har druckit Pisco Sours runtom i Peru och helt ärligt så var den absolut godaste på baren tillhörande hotellet El Bolivar, så de vet alltså vad de gör 😉
pisco-sour-lima

Lima-Pisco-Sour

Väl värt ett besök när man är i Lima. Stanna till och drick en Pisco Sour och kika på de vackra byggnaderna runt om i området där hotellet är! 

Iglesia de San Francisco – Church of Saint Francis

Vad: Limas mest besökta kyrka. Bygd 1674 och känd för sina vackra takmålningar  men framför allt för katakomberna som innehåller benrester från cirka 75 000 människor.
Var: Jr. Ancash 471, Lima, Peru
Öppettider: Öppet dagligen mellan 9:30 – 5:45
Pris: S/5
Passar för: Alla som gillar att besöka kyrkor och som inte har någonting emot att klämma sig ner under kyrkan och se rester av människor i form av ben i olika formationer.
Övrigt: Det är ganska så strikt fotoförbud på vissa platser och när man går ner till katakomberna så är det trånga och mörka gångar som man går genom så det gäller att man inte har klaustrofobi.
Lima-church

Lima-church-catacombes

lima-church-visit

Church-of-Saint-Francis

church-in-Lima

Church-visit-lima

Katakomberna var fräcka och skrämmande på samma gång – det är ju trots allt riktiga människoben som ligger där!

catacombes-Lima

visit-lima-human-bones

human-bones-lima

Det är en vacker kyrka som är värd att besöka men det som gör den extra värd ett besök är att man får en möjlighet att gå ner till katakomberna!

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.