Category

South Africa

Apartheid Museum – Johannesburg.

Apartheid museum ropes

The Apartheid museum is located just outside Johannesburg in South Africa. It is a very important place to visit. It is important that we learn about history, and then we are more aware so that it will never happen again. Unfortunately, we have noticed that a lot of racism still lives in South Africa, but probably it is better than before!

Continue Reading

Outdshoorn – Cango Caves

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om hur det var för oss att vara med om adventure touren som finns i Cango Caves (klicka här) men detta inlägg kommer att ge er lite mer information om vad det kostar osv, samt självklart mer bilder från grottan!

Vad: Rundvandring inne i en jättevacker grotta.
Var: Outdshoorn, Sydafrika
Öppettider: Öppet året runt men att boka i förtur är att rekommendera, framförallt under högsäsong
Pris (aktuella 2011) Vuxna: 69:-ZAR/pp motsvarar ca 85:- SEK för standardtur som varar 60 minuter och som inte innefattar så mycket fysisk aktivitet. 90:-ZAR/pp för adventure turen (den som vi gjorde) varar ca 90 minuter eller mer.
Passar för: Alla som vill se hur vackert det kan vara nere i en grotta! För de med lite klaustrofobi rekommenderar vi standardturen. För riktiga äventyrare rekommenderar vi äventyrsturen men var beredda på att det både är fysiskt och psykiskt påfrestande att ta sig igenom äventyrsturen. Ta varningarna på allvar!

För att läsa mer om Cango Caves klicka in er på deras hemsida som ni hittar här

Kapstaden – Ratanga Junktion.


Vad:
 Ratanga Junktion – Nöjespark med attraktioner.
Var: Kapstaden, Sydafrika
Öppettider: Lågsäsong: 10.00 – 17.00 Högsäsong: 10.00 – 18.00
Pris (aktuella 2011) Vuxna: 142:-ZAR/pp
Attraktioner: Över 30 attraktioner som bergochdalbanor, tåg, båttur, pariserhjul (för de små), fik och mycket aktiviteter för hela familjen. Olika föreställningar med bl.a. fåglar.
Passar för: Framförallt familjer med barn men även för vuxna som vill ha en kul dag och plocka fram barnasinnet 😉

Massor med skoj för barnen också 😉 Det är inte varje dag man klappar en uggla!

Att njuta av soluppgång och fågelskrik!

Vilken underbar start på dagen… det spelar ingen roll i det läget att klockan är strax efter 5 på morgonen. Fåglars skrik och den underbara soluppgången som man ser på en båttur är livskvalitet på hög nivå.

Vi njöt av soluppgången på en båttur i Gansbaii, Sydafrika. Klockan var nog inte mer än halv 6 på morgonen när vi begav oss men det var UNDERBART även för oss som inte är alltför morgonpigga!
Och att slutdestinationen var vithajsdyk gjorde inte saken sämre 😉

Snacka om livskvalitet och inre frid!

Soweto South Africa – fakta!

Soweto står för South Western Townships och är en nedgången och gettoliknande förstad till Johannesburg i Sydafrika.
Under apartheidtiden blev Soweto South Africa en arbetarstadsdel som de svarta var hänvisade till. De svarta och färgade arbetade inne i Johannesburg på dagtid men fick åka tillbaka till Soweto på kvällen.

If you have not been to Soweto you have not been to South Africa” så självklart åkte Mini och jag dit på en guidad tur (man vill inte åka dit som turist på egen hand).

Det kommer att komma många inlägg från de olika sevärdheterna i Soweto men först vill vi bara visa hur den “vita människan” tänkte under apartheidtiden…
Soweto Bungee jump Syd Afrika
Idag används dessa färgglada kärnkraftverk till att bl.a. hoppa Bungee Jump och andra roliga aktiviteter men det har inte alltid varit så.
Soweto Bungee jump Syd Afrika
Soweto Bungee jump Syd Afrika
Visst, dom är superläckert målade inget snack om saken men det hemska är att de satte dessa enorma kärnkraftverk i Soweto, mitt bland befolkningen men de förörjde de vita kvarteren med ström.
Anledningen till att de satte dom i Soweto är för att de inte visste ifall det var farligt för befolkningen och då var det ju “bara de svarta som blev skadade/sjuka”.
Helt galet hur man kunde resonera så!

Man made beach – Valley Of The Waves!

Sun City är för Sydafrika vad Las Vegas är för USA. Allting som finns här är skapat av människan och Sun City är byggt mitt ute i ingenstans som ett slags paradis för de välbärgade.

Walley-of-the-waves

Inne i Sun City ligger Valley Of The Waves – en “oäkta” strand med äkta sand som forslats dit. Havet är en enorm pool med vågmaskin som skapar vågor på 1,8 meter var 90:e sekund.
beach-sun-city-waves

Visst känns det konstgjort, inget snack om saken men samtidigt är det häftigt – att människan är så påhittig att de skapar en strand med vågor och allt mitt ute i ödemarken!
Man-made-beach

Man-made-beach-sun-city

Beach-sun-city

Sun-City

Sun-city-beach

Är det värt att besöka? Visst är det… om man har vägarna förbi. Det är som sagt häftigt att se vad människan har skapat men det är inte “det riktiga” Sydafrika om ni förstår vad vi menar 🙂

Morris hade inga som helst problem att anpassa sig – sand, vare sig original eller dit- forslad bekom inte honom!
Morris

Cape Point Ostrich Farm!

Det går dagligen turer från Kapstaden till Cape Point och samtliga turistbussar stannar till vid Cape Point Ostrich Farm.
Ostrich-farm Är det en turistfälla? Absolut, inget snack om saken men samtidigt så är det en ganska trevlig sådan.
Turisterna kliver av bussen, betalar R 5:- för mat till strutsarna och sedan får man mata dem.
Självklart är detta frivilligt och de är väldigt noga med att visa och berätta hur man måste hålla handen när man matar dem eftersom de annars kan skada en ordentligt. Alla som var med i vår grupp valde att strosa runt i affären som finns där – självklart finns det en affär också där man kan handla olika struts- relaterade varor också, men jag skulle bestämt mata strutsarna 🙂
Ostrich-feedingSagt och gjort!
Handen ska vara SPIKRAK och alla fingrar måste hållas ihop så att handen blir som en platta. OM något finger smiter så finns risken att de kan dra av huden ända in till benet eftersom de har näbbar som är hårda som sten. Antagligen var det denna informationen som gjorde att samtliga vettiga människor backade, fingrar kan ju vara bra att ha!
Ostrich-farm
Det gick bra ett tag även om de var extremt hetsiga.
Ostrich-farm

Ostrich-farm

 

Det slutade dock med att en av strutsarna fick tag i mitt lillfinger och det bästa av allt är att det fångades på film 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=RusYz3eVolk
Tänk på att vara försiktiga när ni matar strutsarna (om ni vågar). Mitt lillfinger hade som ett skrapsår hela vägen men som tur var så satt nästan all hud kvar 🙂

För er andra som kommer dit så finns det som sagt affär också och där har de superläckra väskor i strutsskinn (som ska vara någonting av det mest tåliga och hållbara)  och om plånboken är stor kan man handla mycket här!
Ostrich-bag

Även om detta är en trevlig turistattraktion så är det till Outdshoorn man ska bege sig för det är där som alla stora strutsfarmer finns!

Hijacking Hotspot!

Jodå det är sant och det finns en sådan vägskylt. Vi har sett många konstiga vägskyltar under åren men denna tog priset!
Skylten finns i Sydafrika på sträckan mellan Johannesburg och Sun City.
Om det är någon som inte vet vad Hijacking betyder så menas det kapning, dvs att bilar ofta blir kapade på just denna sträcka!
Tyvärr så vägrade Mini stanna så att jag kunde få en fin bild på den utan snarare tvärtom – han gasade på under hela sträckan och sa att han skulle INTE stanna bilen under några som helst omständigheter 😉
Jag satt med kameran i högsta hugg men tyvärr blev det bara en suddig bild…
hijacking-hotspotSom tur är så hittade jag en bättre bild tack vare google bildsök där man ser tydligare vad det står på skylten:
hotspotMan kommer nog aldrig att sluta förvånas 🙂