Category

North-West Province – To Do

Man made beach – Valley Of The Waves!

Sun City är för Sydafrika vad Las Vegas är för USA. Allting som finns här är skapat av människan och Sun City är byggt mitt ute i ingenstans som ett slags paradis för de välbärgade.

Walley-of-the-waves

Inne i Sun City ligger Valley Of The Waves – en “oäkta” strand med äkta sand som forslats dit. Havet är en enorm pool med vågmaskin som skapar vågor på 1,8 meter var 90:e sekund.
beach-sun-city-waves

Visst känns det konstgjort, inget snack om saken men samtidigt är det häftigt – att människan är så påhittig att de skapar en strand med vågor och allt mitt ute i ödemarken!
Man-made-beach

Man-made-beach-sun-city

Beach-sun-city

Sun-City

Sun-city-beach

Är det värt att besöka? Visst är det… om man har vägarna förbi. Det är som sagt häftigt att se vad människan har skapat men det är inte “det riktiga” Sydafrika om ni förstår vad vi menar 🙂

Morris hade inga som helst problem att anpassa sig – sand, vare sig original eller dit- forslad bekom inte honom!
Morris

101… Nummer 12 – Världens Längsta & Högsta Zipline!

En riktigt häftig upplevelse som var superhäftig utan att vara dödligt läskig! Det läskiga var mestadels när man var uppe på toppen fastspänd och väntandes på att det skulle börja!

I Sun City i Sydafrika finns världens både högsta och längsta Zipline…

Höjd: 280 meter
Längd: 2 km
Hastighet: ca: 120  km/h

Fantastisk känsla att susa fram i sådan hastighet och bara njuta av livet! Det var väldigt högt upp men den magiska känslan av att man flög gjorde att man bara njöt istället för att vara rädd!
Det är magiskt när man får en sådan oerhörd frihetskänsla… Det går verkligen inte att beskriva utan MÅSTE upplevas! Vi har visserligen åkt Zipline vid flera olika tillfällen men detta var verkligen speciellt!

På videon ser man också hur munnen ser ut hahahaha… Inte så lätt att filma när man inte ser sig själv!

http://www.youtube.com/watch?v=E1547TTQHWE

 

 

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.