Category

Western Cape – To Do

Outdshoorn – Cango Caves

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om hur det var för oss att vara med om adventure touren som finns i Cango Caves (klicka här) men detta inlägg kommer att ge er lite mer information om vad det kostar osv, samt självklart mer bilder från grottan!

Vad: Rundvandring inne i en jättevacker grotta.
Var: Outdshoorn, Sydafrika
Öppettider: Öppet året runt men att boka i förtur är att rekommendera, framförallt under högsäsong
Pris (aktuella 2011) Vuxna: 69:-ZAR/pp motsvarar ca 85:- SEK för standardtur som varar 60 minuter och som inte innefattar så mycket fysisk aktivitet. 90:-ZAR/pp för adventure turen (den som vi gjorde) varar ca 90 minuter eller mer.
Passar för: Alla som vill se hur vackert det kan vara nere i en grotta! För de med lite klaustrofobi rekommenderar vi standardturen. För riktiga äventyrare rekommenderar vi äventyrsturen men var beredda på att det både är fysiskt och psykiskt påfrestande att ta sig igenom äventyrsturen. Ta varningarna på allvar!

För att läsa mer om Cango Caves klicka in er på deras hemsida som ni hittar här

White Shark Cage Diving – Shark Diving Unlimited

Det finns flera aktörer i Gangsbaii som erbjuder vithajsdyk men efter mycket undersökning och efterforskning valde vi vad vi ansåg vara den bästa aktören Shark Diving Unlimited med självaste Mike Rutzen som ägare. Mike Rutzen är känd för att fridyka med vithajar och har blandannat synts på Discovery Channel och har gjort flera hajfilmer/dokumentärer.
Man åker ut med båten Barraccuda, som syns i filmen Sharkman som sänds på Discovery Channel 😉

Vad: Burdyk med vithajar
Var: Gansbaii, Sydafrika
Öppettider: Öppet året runt men bästa tiden på året är Sydafrikas vinter, Juni – Augusti
Pris (aktuella 2011) Vuxna: 1350:-ZAR/pp motsvarar ca 1500:- SEK
Passar för: Alla som ÄLSKAR äventyr och vill ha en adrenalinkick. Man lär sig väldigt mycket om vithajar och deras beteende.


Filmen är som jag har klippt ihop från en film som man kunde köpa av dom. De har en filmare som följer med ut och filmar och här nedan är vår del av filmen ;). Den är kanske inte så rolig att se jämfört med vår andra hajfilm men vi tycker att det är ett roligt minne att ha!

Det är en underbar upplevelse och det man ska tänka på är att dessa killar är seriösa. De matar inte hajarna utan lockar bara till sig dom till båten. Tanken är att vi inte bara ska uppleva ett äventyr utan även lära oss om vithajarna och inse att de faktiskt inte är så farliga som de framstår som i filmer!

Läs om vår upplevelse när vi var där… här

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.