Nellikulama Temple – 500 Arhat and Buddha statues

Ännu är detta en bevarad skatt som inte exploaterats av turismen. Antagligen är det bara en tidsfråga innan det kryllar av turister där för det är verkligen en speciell känsla att befinna sig här!
Mini och jag hamnade på Nellikulama Temple ( i Anuradhapura, Sri Lanka) så var det bara vi och några i lokalbefolkningen som var där och alla såg förvånade ut över att se oss två där :).
Nellikulama Temple

Så vad är detta för ställe? Det är 500 statyer av arahat munkar som ska leda upp till en Buddha. Ännu är inte templet färdigt och även om alla statyer är på plats så är många av dem fortfarande inte målade och Buddhan på toppen saknas.
Templet byggs med hjälp av donationer och det kostar ingenting att besöka stället men man får gärna lämna en slant så att templet skall bli färdigt.
Nellikulama Temple

Så vad är tanken bakom alla munk-statyer? Det är ett meditationsstråk som används av munkarna som bor i området. Varje morgon och varje kväll går de från den första statyn till den sista och mediterar. Jag kan ärligt förstå tanken med detta för det var väldigt fridfullt där!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Exakt adress för det är många som inte känner till stället så gatan kanske inte räcker: Siri Sambuddha Pannchasathika Shawaka Charikaramaya, Nellikulama, Allayayapattuwa.
Nellikulama-Temple
OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi är väldigt glada över att vi fick chansen att se detta vackra och lugna ställe. Samtidigt som vi tycker att det ska få förbli ett oupptäckt guldkorn så känner vi också att alla har rätt att åka dit och gå meditationsrundan och må så bra som vi gjorde!
Här nedan är en film över hur det var där. Jag filmade en del men långt ifrån allt för jag hade fullt upp med att bara njuta av nuet och låta tankarna vandra!

http://www.youtube.com/watch?v=y4pdu9tQ7AM