Category

West Coast – To Do

Kande Vihara Buddhist Temple

Med sina 53 meter är den sittande Buddha- statyn Sri Lankas största. Det Buddistiska templet ligger i Beruwela på Sri Lanka och namnet Kande Vihara betyder “templet på kullen”.
Kande-Vihara

Det är ett heligt tempel som byggdes 1734 och det är en av de största attraktionerna i Beruwela.
Under Tsunamin var det många som sökte skydd i templet för att detta ligger på Beruwelas högsta punkt.
Vi hade turen att besöka templet när det var fullmåne så det var extra speciellt, inte bara för att det var så himla mycket folk här utan för att fullmånen gjorde att det var en speciell högtid som kallas Poya- day!

Kande-Vihare-Buddhist-Temple

Kande-Vihara

Tänk på att klä er lämpligt för att besöka templet. Det innebär att kvinnor inte ska visa knän eller axlar och män ska också vara “påklädda”. Det är massor med imponerande målningar, statyer och väggkonst i templet men höjdpunken är nog ändå den enorma Buddha som sitter placerad på kullen och som överblickar stora delar av staden.
Kande-Vihara

Kande-Vihara

Kande-Vihare-Buddhist-Temple

Det är gratis att besöka templet men det förväntas att man lämnar en donation!

Släppa Ut Sköldpaddor I Det Fria!

Vad: Sköldpaddsfarm där man kan få vara med och släppa ut sköldpaddor i det fria!

Var: På flera ställen runt om Kosgoda- området (inte långt från Beruwela). Vi valde “Sea Turtles Conservation – Research Project Bentota South”. Det finns som sagt flera olika att välja mellan och den enda anledningen till att vi valde just dessa är för att de släpper ut bebisarna samma kväll som de är födda och inte väntar i 3 dagar.

Öppettider: Själva farmen är öppen dagligen men det är inte alltid som de har bebisar att släppa ut. Kolla med lokalbefolkningen innan ni beger er dit!

Pris: Varierar men det är inte alls dyrt. Vi fick välja själva vad vi ville ge och de sa att alla pengar gick till bevarandet av sköldpaddor. Huruvida det är sant eller inte vet vi inte men man får väl lita på dem!

Passar för: Alla som vill komma nära djuren och naturen och känna att de gör en god gärning. Det är en speciell känsla att få vara med om detta!

Så här går det till: När det är mörkt ute så får man följa med och släppa ut bebisar i havet. Stranden ligger oftast i anslutning till farmen så det är gångavstånd dit.

Övrigt: Tänk på att det är mörkt ute och att man inte kan fota med blixt så mycket för då blir sköldpaddorna förvirrade och följer blixten istället för att följa månen ut i vattnet. Att fota utan blixt går inte eftersom det är på tok för mörkt!

För att läsa mer om när vi var där och släppte ut sköldpaddor och se fler foton… KLICKA HÄR!