Category

Serengeti

Ful eller snygg eller fulsnygg!

I många människors ögon så anses denna fågel vara oerhört vacker…

Vi tycker att den ser hemsk ut. Det ser ut som om den har svarta leggins på sig med någon tokig hatt och dessutom så rör den sig som om den är en riktig diva!

Denna udda fågel såg vi i Serengeti och vår guide tyckte att den är världens vackraste fågel. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad den heter… grrrrrrrrrrrr 🙁

Vad säger ni? Ful, snygg eller fulsnygg?

Människan skadar flodhästarna!

Eller om man ska vara helt ärlig så skadar människan alla djur och inte bara det… vi är duktiga på att fördärva naturen.
Men när man kommer till ett ställe som Serengetti så förväntar man sig inte att man ska få se människans påverkan där och framförallt inte av att vi har kastat skräp som skadar djuren.
När vi var vid en “hippopool” i Serengetti så såg vi en stackars flodhäst som hade någonting som såg ut som en snara runt halsen = FRUKTANSVÄRT!

Eftersom det heter att människan inte får lägga sig i naturens gång och att Serengetti är en nationalpark så finns det tyvärr ingenting de kan göra för att hjälpa flodhästen, något som de faktiskt borde göra eftersom det är människans fel att han är skadad!

Det är så fruktansvärt att se och tänk er infektioner och skit med tanke på hur deras vatten ser ut… usch stackars lilla flodhäst!

Usch va det ser hemskt ut… kan inte påpeka det nog hur MÄNNISKAN FÖRDÄRVAR!

Ugly Five!

Big five har nog de flesta hört talas om när man snackar om Afrika. Big five är: Lejon, Leopard, Buffel, Elefant och Noshörning.
Men i Tanzania fick vi lära oss att det även finns Ugly Five… dessa är:

Vårtsvin (Pumbaa):

Wildebeest:

Gam:

Hyena:

Maraboustork:

Så vilken av dessa “Ugly five” tycker ni är värst?

Vi tycker utan tvekan Maraboustorken… den är lika ful som chokladen är god!

Till Fots i Serengeti!

Efter världens bästa ballongtur i Serengeti (som ni kommer få höra allt om en annan gång) så landade läs kraschadeballongen mitt i Serengeti.
Efter att vi firat att alla överlevde och skålat i champagne så hade vi ca 15 minuter på oss att bara njuta av livet och om vetskapen att vi befann oss mitt ute i Serengeti.

Mini, Morris och jag passade självklar på att fota. Däremot så var vi hela tiden tvugna att vara på vår vakt… Wild is wild och man vet inte vad som kan lura i gräset!

Här kommer inte så lite foton från Serengeti by foot!
Ett STORT ps… tänk inte på mina kläder… det var kyligt så strumporna var på under första delen av dagen 😉


Och sedan samlade dom ihop oss snabbt som tusan… undrar varför hahahahaha 😉
Serengeti

Afrikas Finaste Djur!

De flesta tycker nog att Lejon eller Leoparden är det finaste djuret i Afrika men Mini och jag är överens… det är Zebran som är Afrikas finaste djur!

Vi satt och spanade vid ett vattenhål när vi var i Serengeti och zebrorna kom ner för att dricka. Där fanns en liten krokodil i vattenhålet. Tydligen var den inte tillräckligt stor för att kunna döda en zebra men den var tillräckligt stor för att skrämma dom. Zebrorna gick ner drack och när krokodilen kom så stack alla. En stund senare gick de in igen för att dricka…. och så höll det på.

Det var magiskt att bara sitta där och titta på detta och inga andra bilar var där så vi var helt ensamma med vår guide.

Livet när det är som bäst!

Och självklart… foton på Afrikas finaste djur:

Zebra

Zebra-in-water

Zebra-i-vatten

Zebra-running-in-water

Zebra-by-waterhole

 

Tema: Flodhästar & Bajs!


Mmmm visst ser det mysigt ut?! Det är inget mindre än vatten och flodhästsbajs!

Visste ni att flodhästar “sprätter ut” sitt bajs för att markera sitt revir?! Det ser sjukt skumt ut med en så liten svans som sprätter runt bajset!

Det är verkligen FULLT av bajs i vattnet… nästan mer bajs än vatten men det verkar som att flodhästarna tycker att det är mysigt… hmmm kanske något som är bra för huden!

Lite spakänla över det när man tittar på hur de njuter, fulla av bajs!

There was an error retrieving the images. Make sure you entered a valid non-private Inastagram username.