Category

Florida – To Do

Miami – Miami Science Museum & Planetarium

Detta är en riktig “hands on” attraktion i Miami som passar både barnfamiljer och människor som tycker om att klämma, känna och testa nya saker = Mini och jag! Vi har nämnt det i ett tidigare inlägg men nu ska ni få mer information om stället så ni vet om ni vill dit när ni befinner sig i Miami, Florida!

Pris/vuxen: ca: 15:-USD
Öppettider: 10.00 – 18.00 dagligen. Sista insläppet 17.30 men då hinner man inte se alla utställningar.
Attraktioner: Lite informationsshower med bland annat fåglar och sköldpaddor och massor med maskiner och apparater som man kan trycka på knappar och vara delaktig i utställningarna. Allting här är väldigt informativt och man kan lära sig mycket om man tar sig tid att stanna och läsa på de olika delarna i utställningen.
Underhållningsvärde: Det är klart värt att spendera ett par timmar här även om allt är relativt. Själva showerna är inte så mycket att “hänga i granen” men de interaktiva delarna är ganska så underhållande. Mini och jag var klart nöjda med vårt besök dit även om vi varit på bättre ställen och utställningar 😉

[nggallery id=33]

Supervacker örn men ack så skrämmande att komma nära med tanke på näbben och klorna 😉

Kontaktinfo:

Miami Science Museum
3280 South Miami Avenue
Miami, FL 33129

tel: 305-646-4200

South Beach – Stranden som skall upplevas!

Det är helt klart en attraktion i sig att gå nere på stranden i South Beach, bada och titta på folk och livräddarhyddor i olika art deco färger!
South-Beach

South-Beach

Jag snorklade lite vid vattenkanten och allt var frid och fröjd tills jag såg en krabba och for upp så snabbt så bikiniöverdelen ramlade av hahahaha!
Douth-Beach

South-Beach

Stranden är bred, fin och vattnet är varmt. Det är inte det turkosa paradiset men det är inget fel på vattnet för den sakens skull 🙂

Beach Walk – South Beach

Det är gratis och det är nästan ett måste att promenera längst med strandpromenaden när man befinner sig i South Beach. Promenaden är ca 3,2 km lång och man promenerar med havet och stranden på ena sidan och hotell, vackra hotell, parker och Art Deco byggnader på den andra sidan.
Beach-walk-south-beach

Beach-walk-south-beach

Beach-walk-south-beach

Man ser inte bara människor som promenerar utan även cyklister och självklart rollerblades 🙂
Beach-walk-south-beach

Man måste fylla på med vätskereserverna ofta för det blir snabbt väldigt varmt och det finns inte alltför många ställen som man kan skugga sig på under promenaden (såvida man inte avviker från stråket).

Det är en galet mysig plats att promenera på!

Lummus Park – South Beach!

Mittemot Ocean Drive (där alla Art Deco hotellen finns) ligger Lummus park, en park som har gräs, tjockt som vass och grönområde blandas med palmer, träningsanordningar och spelplaner!
Attraktionen i sig är nog mestadels att sätta sig ner i det vass- tjocka gräset och spendera en stund där med att titta på människorna som passerar och de fantastiska byggnaderna mittemot.
Det är en väldigt vacker park som man absolut inte bör missa när man är i South Beach Miami. Nej, ni kommer troligen inte att uppleva några adrenalinkickar här men att slappa i gräset med en kopp kaffe stryk det för det är för varmt för att dricka kaffe eller en kall läsk är riktigt mysigt!
Lummus-park

Lummus-park

Lummus-park

Lummus-park

Lummus-park

Så efter en lång dag av sightseeing och shopping så rekommenderar vi varmt att ni sätter er ner i Lummus Park och bara njuter av nuet. Självklart kostar det ingenting att vara i parken och ni vet ju vad man brukar säga… gratis är gott 😉

Sundiver – Snorkeling Tour!

mask_sm_clrmask_sm_clrmask_sm_clrmask_sm_clrmask_sm_clrmask_sm_clrmask_sm_clrmask_sm_clr
Om man kör en timme från Miami, mot Key West så kommer man till vackra Key Largo och här ligger Sundiver, ett företag som erbjuder snorkling dagligen.
Det kostar ca 30:-USD (2013) för 2,5 timmars snorkling men som allt annat i USA så kan man komma billigare undan med kuponger. Klicka här ifall ni vill ladda ner rabattkupong 🙂
Att hyra snorkel och simfötter kostar 7:-USD om man inte har egen med sig och det tillkommer på kostnaden.
Vi valde att låna utrustning eftersom vi inte hade egen med oss och den var faktiskt riktigt bra även om jag hade märken som hette duga efteråt.
Snorkeling-key-largoMan snorklar på grunt vatten (över revet) och stället är, enligt tidningarna världskänt. Det är Key Largo National Marine Sanctuary också känt som Original John Pennekamp State Park.
Säkerheten är på topp och likadant gäller säkerheten med tanke på revet. Båten lägger till en bit ifrån revet så får man simma dit. Flytväst är obligatoriskt!
Snorkeling-key-largoVi hade ingen undervattenskamera (Muffins) då så fotona är tagna med sådan engångskamera som tar “lagom” bra bilder.Snorkeling-key-largo

Snorkeling-key-largoSå hur var snorklingen? Den var helt ok. Inte det bästa som vi varit med om men samtidigt absolut värt ett besök! Det fanns många olika färgglada fiskar och en hel del roligt att titta på!

Snorkeling-key-largo

Snorkeling-key-largoDet enda som var lite läskigt var att man måste simma bort till själva revet och när man simmar dit finns ingenting förutom sand, gräs och lite större och “läskigare fiskar” som Barracuda och Stingrockor men samtidigt så försvann allt det läskiga så fort man kom över revet 🙂
Snorkeling-key-largo

Snorkeling-key-largo-001

All information finns på deras hemsida!

Disney’s Blizzard Beach – Walt Disney World!

Vad: En vattenpark som tillhör Walt Disney World i Orlando, Florida. Tanken är att Florida har drabbats av en kraftig snöstorm och resultatet har blivit denna isiga vattenpark. Hela temat ligger med fokus på is och snö… häftigt med tanke på att man befinner sig i soliga Florida!

Var: Walt Disney World Orlando, Florida, USA.

Öppettider: Dagligen mellan 10.00 – 17.00

Pris: 52:-USD per person (2012). Detta pris blir dock snabbt lägre om man köper biljetter till övriga Disney parker också och inte enbart Blizzard Beach.

Passar för: Med tanke på alla typer av olika vattenattraktioner som finns här så passar denna park lika bra för både de små och de stora! För den som gillar adrenalin så finns här en av världens högsta och snabbaste “fritt fall” rutschkana.

Så här går det till: Kom dit, byt om och go nuts bland alla rutschkanor, vattenattraktioner, restauranger och affärer!

Övrigt: Enligt oss så är det väl värt ett besök, låt inte denna parken gå er förbi för att ni är inställda på Magic Kingdom… se till att hinna med en tripp till Blizzard Beach också.
Läs mer på deras hemsida HÄR.

Denna kittlar garanterat i magen och en tips från coatchen… se till att bikinin sitter där den ska så ni slipper göra en “Annika” 😉

Inte helt fel med lite fusksnö i varmt väder! 

 

 

DisneyQuest!

Vad: En interaktiv temapark som är inomhus består av hela 5 våningar av attraktioner som man kan delta i.

Var: I Downtown Disney i Orlando, West side (Disney world).

Öppettider: 11.30 – 22.00 söndag – torsdag & 11.30 – 23.00 fredag – lördag.

Pris: 38:-USD – 44:-USD per person (2012).

Passar för: Antingen barnfamiljer eller alla som har barnasinnet kvar. Det finns så himla mycket att göra… spela olika spel, delta i olika attraktioner och lära sig massor med nytt!

Så här går det till: Man kommer dit och kastar sig in i alla delar och alla våningar med skoj ;). Här finns allt från dansmattor till Pacman- maskiner, radiobilar och tecknarkurser! Se till att absolut inte missa Virtual Jungle Cruise – En himla kul attraktion där man ska ro en flotte och undvika hinder… ps gör man fel blir man blöt ;). Se videoklippet sist i inlägget för en “sneakpeak” av Jungle Cruise… så himla kul!!!! Ps klippet är bara 8 sekunder, vi vill ju inte röja allt för mycket 😉
Det som är kanonbra är att när man väl betalat inträde så behöver man inte betala för de olika attraktionerna!

http://youtu.be/QFCh-YV1ODA

Shell World – Orlando!

Det är inte riktigt en attraktion men det är en affär väl värd att besöka när man befinner sig i Orlando.
Snäckor, snäckor , snäckor så långt ögat kan nå… stora snäckor, små snäckor och allt som hör havet till.
Affären ligger i Kissimmee (strax utanför Orlando) och man känner igen affären på den urläckra bilen som står parkerad utanför plus att där står en pimpad golfbil också!

Inne i affären är det så klart fokus på snäckor och det finns nog ALLA typer av snäckor som man kan tänka sig!!!
Allt är till salu och priserna är helt ok (beroende på vad man vill köpa).

Även om det mesta som finns i butiken är fint och välgjort så finns där också en del som är ganska bisarr och som vi råder alla att avstå från… Krokodilhuvuden, hajfoster i burkar och blåsfiskar som är uppblåsta 🙁
Om inte annat så anser vi inte att man ska sponsra den industrin!

Men själva shellWorld är ABSOLUT värt ett besök!!!

Duck Tours!

Vad: En tur med en amfibiebil = den går både på land och vatten Läs mer på deras hemsida. Turen varar i 90 minuter.

Var: 1661 James Ave. Miami Beach, FL 33139. Phone: (305) 673-2217

Öppettider: Öppet dagligen med dagliga turer.

Pris: 32:-USD per person (2012).

Passar för: Stora som små! Alla som tycker om en sightseeing tur i en tramsig bil med en tramsig guide och som inte är rädd att låta som en anka på kommando 😉

Så här går det till: Man sätter sig i bussen/bilen. Sedan får man se vissa av Miamis höjdpunkter både via land och vatten. Man passerar bland annat Ocean Drive och sedan får man se vart kändisarna bor och var bland annat Scarface spelades in! Hela turen är guidad och guiden är rolig med väldigt mycket humor!

Övrigt: En riktigt rolig tur som visar Miamis “guldkorn”. Väl värt att åka med på denna tur och bara släppa loss. Var inte rädd för att kvacka som en anka när ni passerar människor som fikar på News Café!

Ps: märk att chauffören har snorkel på sig 😉

Huset som syns flitigt i filmen Scarface:

Den perfekta guiden!

Exotic Car Gallery

Vad: Ett rum med ett 20- tal bilar som tillhör världens mest exklusiva fordon. Det är en privat samling som ägs av medlemmar och Ferrari, Lamborghini, Bugatti, Maserati (för att nämna några) står och trängs inne i rummet!

Var: 4190 Millenia Blvd. Orlando, FL (tele: 866-554-3794).

Öppettider: Öppet måndag – lördag 10.00 – 20.00, söndag 12.00 – 17.00.

Pris: 20:-USD per person (2012) men försök skaffa rabattkupong så blir det billigare. Kuponger finns överallt runt om i Orlando, bland annat Mc Donalds

Passar för: Bilfantaster och alla som vill se bilar värda hur många miljoner som helst!

Så här går det till: Man kommer dit och går runt och knäpper foton. Det finns en liten affär också och en simulator som man också får prova.

Övrigt: Häftigt att ha sett men ingenting magiskt över detta besök enligt oss! Men väl värt ett besök!

Denna skönhet finns det bara 2 av… och här är den ena 😉

http://www.youtube.com/watch?v=dwTIG8g8EM4