Familjen Majaks Segeltur På Nilen!

Detta inlägg är vår upplevelse av vår båttur, vår berättelse av en “romantisk” segelbåtstur på Nilen när vi besökte Luxor i Egypten. Jag kan inte sluta le när jag tänker tillbaka på det och jag kan heller inte sluta tycka synd om stackars killen som fick agera som segel hahaha stackaren! Nåja här kommer vår berättelse från Nilen:

Vi tillsammans med vår nyfunna vän Rickard och vår egyptiske guide Hassan (som vi åkte tåg med) begav oss till Luxor för att besöka lite tempel och samtidigt passa på att ha en romantisk tur på Nilen med fulla segel och mat ombord.
Rickard som är en väldigt van seglare sa redan från början att han inte visste hur segelturen skulle gå till med tanke på att det inte blåste alls. Logiskt så går det inte att segla när det inte blåser, såvida man inte kör med motor men Hassan försäkrade oss om att det skulle gå bra och att vi skulle gilla segelturen!
Det visade sig att det inte blåste alls när det var dags att segla men envist hissades det segel för glatta livet medan Rickard bara satt och skrattade åt hela spektaklet 🙂
När det hade gått en halvtimme och vi inte hade rört oss en millimeter så kom kreative Hassan på en lösning… hade han lovat oss en segeltur så skulle vi få en segeltur och där med basta!
För att lösa detta så bokstavligt talat kastade han in en av killarna från båten ner i Nilens skitiga vatten och sedan fick stackaren dra båten för hand till vår destination!
Det hela var så bisarrt och samtidigt som vi tyckte så oerhört synd om killen som vadade i Nilen så kunde vi inte låta bli att skratta åt hela situationen.
Efter att ha stannat på ett ställe där vi drack varsin öl och tittade på bananodlingar så gick segelturen tillbaka. Tacka gudarna för att det nu hade börjat blåsa lite så vi kunde segla på riktigt!
Vår erfarenhet är alltså att vi blev bogserade åt ett håll och seglade tillbaka… killen som bogserat oss fick gott om dricks som tack för sin uppoffring 😉
Hahahaha annorlunda men väldigt rolig upplevelse!

Mini och jag sitter och väntar på att vinden ska börja blåsa så att vi kan segla!

Maten som vi åt medan båten drogs längs Nilen 😉

Barn som lekte med bollar bland kor och åsnor!

Vår stackars, stackars tillfälliga vind 😉

På fotot med Rickard och guiden Hassan ;O

Hahahaha svårt att inte skratta när man ser den stackaren kämpa (evil skratt – muahahahaha)

http://youtu.be/zfeQEXs_kqI

 

Follow