Frihet För ALLA!

Det är så lätt att glömma hur lyckligt lottad man är som kan röra sig obehindrat. Jo visst, jag har bekymmer med mina leder (är väldigt över rörlig) men jag kan ändå röra mig fritt och tar vardagliga saker förgivet. Att dyka är en enorm frihet… att kunna andas under vattnet och vara ett med havet. Det kan nästan vara en magisk känsla när man bara hör sin egna (och Minis) andning och när man kommer in bland ett stim fiskar. Vi har aldrig reflekterat över att inte alla har sådana möjligheter att dyka. Ta ett certifikat och sedan är det klart har varit vår filosofi. Att funktionshindrade inte alltid kan dyka har jag ärligt talat inte tänkt på… fram tills nu!

Det är med tårar i ögonen som jag tittade på videoklippet och insåg vilken möjlighet som kan komma att öppnas upp för de som sitter i rullstol…

Jag har inte koll på hur långt de har kommit i “utvecklingen” och huruvida det finns tillgängligt redan men jag hoppas verkligen att så är fallet. ALLA ska kunna dyka ifall de vill det och inget funktionshinder ska vara ett hinder! Håller tummarna för att det finns tillgängligt för alla inom en snar framtid och att samtliga dykfirmor kommer att erbjuda det!!!

Och alla ni som tänker att man inte behöver en rullstol under vatten… Nej det kanske man inte gör men för de som sitter i en så är det nog en extra trygghet att få ha med sig den ner i vattnet!

Läs mer på deras hemsida här

 

Follow