Fy Till Ving, Fritidsresor & Apollo :(

Att prostitution är vardag i Thailand är inget nytt. Det har visats hur många dokumentärer som helst om hur barn stjäls från sina familjer eller säljs för att sedan tvingas till prostitution. Det finns en hallick som drar in de stora pengarna och nu visar det sig även att våra svenska samarbetspartners- hotell skor sig på att tillåta prostituerade på hotellrummen.
PROSTITUTION ÄR OLAGLIGT I THAILAND! Det är alltså olagligt att betala för sex och det känns som att våra stora researrangörer kan göra vad de kan för att hjälpa till och förhindra att detta sker. Självklart kan de inte påverka allt men om dessa tre jättar hade tagit sitt ansvar så hade de åtminstone försvårat för de som är på jakt efter prostituerade.
Jag har firat jul i Thailand under flera års tid och för många år sedan… på den tiden när Phi Phi Island var helt obebott och man var helt ensam på ön :). Redan då var det vanligt med prostitution men det känns som att det bara eskalerat. 

Jag anser att Ving, Fritidsresor och Apollo borde säga att de kommer att avsluta sina kontrakt ifall det tillåts prostitution på rummen. Fritidsresor är värst eftersom de säger att de inte är Poliser och att det är upp till var och en vad man vill göra på sin semester… usch för detta!

Som tur är fanns det ett fåtal hotell som inte accepterade detta och det är en STOR tumme upp för dessa:

Blue Village Cha-Da Beach Resort, Koh Lanta

Blue Village Anantara Si Kao Resort & Spa, Si Kao

Metadee, Kata Beach, Phuket

The Montien Hotel, Bangkok

Det är hotell vi hoppas kommer att bli mer bokade i framtiden!

Det är knappast så att merparten av de prostituerade säljer sig själva för att de gillar sex… glöm det. De tvingas till prostitution, enligt alla rapporter som finns!


Hoppas att vi får en uppföljning på detta så det inte bara glöms som så mycket annat som skapar rubriker!

Follow