Hyra bil till USA-resan!

Det är många som undrar över det här med att hyra bil när man resar utomlands. Inom Europa fungerar det mestadels som i Sverige men åker man till USA är det lite fler saker att hålla koll på. Här följer lite tips inför din bilresa i USA!

Lagar och regler

För att åka bil i USA behöver du först och främst ett internationellt körkort. Det kan finnas lite olika lagar och regler så kolla därför vad som gäller i de stater du tänkte besöka innan du åker!

Mer information hittar du på www.motormannen.se

Försäkring

Var väldigt noga med trafikförsäkringen då skador på andra bilar eller personer oftast inte ingår i grundförsäkringen. Skadestånden kan bli extrema om man inte lagt till extra försäkringar. Fråga din biluthyrare och hyr gärna bilen via en svensk agentur.

Ett måste!

“Route 66” sträcker sig ända från Los Angeles och Chicago och är tar den genom hjärtat på USA och det är en helt fantastisk upplevelse att åka denna legendariska rutt!

Välj din egen hyrbil

Om ni bokar hyrbilen i förväg via holiday autos kan ni använda er av en tjänst som heter ”choice of car”. Det är precis som det låter; du väljer själv den bil som passar dig bäst!

Hyrbil ala Bring bling 😉

Follow