Karen Blixen Museum

Vad: Karen Blixtens hem som hon bodde i mellan åren 1914 & 1931. Idag är det omgjort till ett museum och allting som visas inne i museet är från filmen Out Of Africa (Mitt Afrika).

Var:  P.O. Box 40658, Nairobi, Kenya.

Öppettider: Dagligen mellan 09.30 – 18.00

Passar för: Alla som antingen sett filmen Mitt Afrika, läst boken eller som känner att man vill ha lite kultur mellan safari- besöken.

Pris: Ca: 800 KES (motsvarar ca: 65:-SEK) 2012.

Så här går det till: Det går flera guidade turer varje dag. Man delas in i en grupp och turen tar inte mer än ca: 20 minuter. Man börjar med att gå runt inne i huset och där är det absolut foto- och filmförbud. Sedan får man också gå en liten tur i trädgården och utsikten här är fantastisk då man ser ut över Ngongkullarna och de gamla kaffeplantagen.
Det är också möjligt att hyra marken för att hålla i bröllop eller andra festligheter för den som är “besatt” av Karen Blixten 😉

Övrigt: För Minis del var detta den perfekta turen eftersom den var över så snabbt. Han fick sin kulturkick och kände att det räckte gott och väl. För egen del hade jag gärna varit kvar i huset lite längre och strosat runt. Det var lite väl stressigt!

Det har blivit dags för oss att se filmen 😉

Follow