Kryssning Med Azamara Journey!

Nu närmar det sig tills vi sticker på kryssning med Azamara Journey.

Vi har tidigare varit på en del kryssningar men vi har aldrig kryssat med Azamara innan så det ska bli så himla spännande att prova ett mindre, intimt fartyg.

Till skillnad på till exempel Allure Of The Seas som tog över 5000 personer så tar Azamara Journey 700 personer så det lär bli en väldigt familjär kryssning.

Vår resrutt ser ut som följer:

Det finns vissa stora skillnader på Azamara jämfört med andra rederier…

* Azamara fokuserar mer på destinationen och stannar ofta över natten i hamnar = mer tid att utforska destinationen.

* Fartyget gör inte samma rutt i en ring utan man hoppar på i en hamn och går av efter kryssningen i en annan hamn. Man kan kombinera flera kryssningar och vara iväg upp till 90 dagar (om vi inte minns fel) utan att upprepa samma hamnar. Detta i sin tur gör att man kan stanna några dagar extra efter sin kryssning och utforska platsen man gått av på… mer turistande!

* Servicen är mer personlig eftersom man är färre ombord. Enligt mina föräldrar som kryssat med Azamara Journey så blir man som en enda stor familj. Mamma har bett mig att hälsa till servitrisen som de hade när de kryssade så det visar hur personligt det verkar vara där!

Som vi har förstått det så är det lite dyrare jämfört med till exempel Royal Caribbean men lyx till tusen gör det värt pengarna!

Vi kommer att träffa massor av trevligt folk och njuta av livet till fullo. I vanliga fall är vi alltid mest uppspelta över hamnarna vi ska besöka men denna gång är det enormt lockande att se hur det känns att kryssa med ett så “litet” fartyg!

Men självklart ska det bli underbart att gå i land på alla dessa fantastiska platser och vi ser väldigt mycket fram emot att åter besöka underbara Capri!

Självklart så följer ni med på resan eller?!

Follow