Lerbad… Äkta Lerbad!

Vad: Ett äkta lerbad. Leran innehåller svavel och sägs ha föryngrande effekt på huden.

Var:  Längst med Dalyanfloden. Alla känner till det så man kan fråga vem som helst om vägen när man befinner sig i Turkiet. Det brukar heta att lerbaden finns i staden Dalyan men det stämmer inte riktigt utan det finns i anslutning till floden och inte staden i sig!

Passar för: Stora som små bara man kan tänka sig att trängas bland andra människor i varm, klumpig och kletig lera.

Pris: Vi lyckades aldrig få fast prisinformation om vad det kostar att endast göra lerbadet eftersom detta oftast ingår i en heldagstur där man också besöker annat men vad vi fick fram var att det kostar ca: 20 – 30 (2012) Lira per person för endast lerbad och thermalbad.

Så här går det till: Det finns omklädningsrum på plats så man byter om till badkläder och sedan kliver man ner i leran. I Leran ska man vara i 10 minuter och sedan ska man torka i solen i ytterligare 10 minuter så leran blir stel. Man duschar bort leran eller hoppar ner i Dalyanfloden och tvättar av sig (förutsatt att man kan simma för där är djupt). Efter lerbadet bör man också kliva ner i ett thermalbad i 10 minuter och morgonen efter vaknar man och är 10 år yngre 😉

Märk hur vattnet färgas av leran!

Thermalbadet man ska bada i efter att man varit i leran:

För att läsa om när vi var och badade och vår upplevelse av lerbad… klicka här 

Follow