Pamukkale – Bomullsbergen – Bomullsslottet

Vad: Turkiets största naturfenomen, skapat av kalkstensklippor.  Pamukkale kallas på svenska för bomullsbergen men betyder översatt från turkiska, bomulls slott.

Var: Nära staden Denizli ca 4-5 timmars bilfärd från Bodrum.

Passar för: Alla som uppskattar vad naturen skapat. Vissa informationskällor på Internet skriver att man inte längre får bada i kalkvattnet på klippavsatserna eftersom dessa fördärvas av turisterna men när vi var där fick vi bada i dem!

Alla åldrar och alla folkslag samlas på ett och samma ställe och njuter av detta naturfenomen.

Övrigt: Alla turistarrangörer runtom i Turkiet anordnar turer till Pamukkale och oftast ingår en tur till kalkstensklipporna, den antika staden Hierapolis samt Kleopatras pool. Man får se mycket av både natur och kultur på en och samma dag. Vi har besökt alla tre ställen men har valt att dela upp varje attraktion för sig eftersom de är så olika varandra.

Det är en magisk känsla… att titta ut över vad som ser ut att vara snö och is men som är så varmt och annorlunda! Verkligen ett MÅSTE för alla som besöker Turkiet!

Kalk måste ju vara bra för huden eller?!

 

 

Vår tur sponsrades av Skyscanner och vi vill ge dem ett stort tack för denna upplevelse!

Skyscanner erbjuder billigaste flygen Skyscanner är Europas ledande resesökmotor för billiga flygresor. De söker miljontals flyg från alla ledande flygbolag!

Den perfekta kombinationen… boka flyg med Skyscanner och boende med Hyr I Turkiet (Hyr i Turkiet har upphört)!

Follow