Rättssystemet i Sverige – Så Fel Så Fel!

För ett tag sedan gjorde jag en polisanmälan gällande en bluff på Blocket. För att inte göra en kort historia lång så gällde det en husbil som vi betalade en handpenning på och sedan gick killen upp i rök och vi såg varken röken av husbil eller pengarna som vi betalat i handpenning (husbilen var inte till oss – vi ska ha segelbåt och inte husbil).

Först trodde jag att någonting hade hänt, att killen kanske blivit sjuk och att det var därför som det inte gick att få tag på honom. Jag misstänkte ALDRIG BEDRÄGERI eftersom jag hade fått ett kontonummer till Swedbank. Enligt mig så riskerar man att utsättas för bedrägeri ifall man typ möter någon i en mörk gränd och ger pengar där (lite överdrivet men ni förstår vad jag menar). När man fått ett kontonummer så är det ju lätt att spåra?!

Döm min förvåning när polisen sa åt mig att det kan ta väldigt lång tid innan ärendet är färdigt, att det inte alls är säkert att man får tillbaka pengarna… det beror helt enkelt på om tjuven har pengarna kvar. WHAT?!
Men det är inte det värsta av allt. Det värsta är utan tvekan att polisen sa någonting i stil med:

Det kan ta väldigt lång tid innan det klaras upp för i många fall så väntar vi tills vi fått in många anmälningar och samlar dessa innan vi fortsätter, detta för att ha en större chans att fälla den skyldige. 

Så om vi har förstått det hela rätt så är meningen att polisen ska inte kontakta kontohavaren direkt, nej de ska vänta tills han lurat några fler personer på pengar innan de gör något. Snälla någon förklara detta för oss för vi fattar inte… Är det inte bättre att skicka anmälan till honom/henne direkt istället för att eventuellt förhindra att andra blir lurade???

Follow