Superduper Elefant!

På Sri Lanka såg vi en elefant som mer liknade en Mammut. Min första tanke var att jisses… denna måste vi ju fotas med och ha som ett 101… inlägg men sedan kikade vi lite närmre och kom på att vi ska VERKLIGEN INTE fotas med mammutelefanten…

Nu undrar ni säkert varför!?
Vi älskar nya äventyr och ovanliga saker men vi är starkt mot djurplågeri och detta var verkligen djurplågeri och ingenting annat.
Den stackars elefanten stod bunden och man kunde se hur kedjorna skurit in i huden på den. För att fotas med honom fick man betala och vi sponsrar inte djurplågeri därav avstod vi från fotograferingen.

Visst, den har pigmentförändringar på bakbenen men det är sår också och man ser märken efter kedjorna även på frambenen.
Vi tar stort avstånd från all sådan typ av djurhållning! Tyvärr så finns det turister som inte tänker likadant utan vill gärna ha en häftig bild för att visa hur stor den är 🙁

Om turisterna inte hade betalat för att fotas med bjässen så hade de inte haft någon nytta av att ha den fastkedjad där så ett tips och en vädjan från oss… undvik att bidra till att sådant djurplågeri händer!

Follow