Category

Travel Tips

Get your phone packed – the right Apps for your phone

Get your phone packed

The bags are packed. You are ready to go on your vacation. Maybe you made a “to pack” list or used an app on your phone while packing to help you remember everything you need to bring. The phones is charged, the charger packed and ready – but wait? Did you pack your phone? Do you have the apps that you might need while traveling to get the most out of your vacation?
Here are some apps that you might find helpful during your holiday and best of all – They are all free!

Continue Reading

Karl Pilkington – Underhållning på hög nivå!

Jag försöker aktivt att se världen som en bra plats och försöka hitta det positiva – är ju det som är tanken med livet… to bring bling to everything.
Men attans va roligt det kan vara att lyssna på “bittra” människor som ändå har glimten i ögat!
Karl Pilkington är en sådan person, eller en sådan karaktär ska jag nog snarare skriva.

Det är så himla underhållande att lyssna på honom gnälla över hur resorna han gör inte är bra utan bara negativa saker. Så som att han inte tycker att “the great wall of China” är great utan snarare så tycker han att den borde hela “the ok wall of China“. Han ger verkligen en annan syn på resor och jag tycker att hans serie An Idiot Abroad är riktigt bra (förutom säsong 3) och hans serie The Maning of Life är ännu bättre. Anledningen till att jag inte gillar säsong 3 av An Idiot Abroad är för att han har resesällskap av en liten människa och jag förstår inte poängen med det. Karl Pilkington är så pass underhållande så han behöver inte ha en dvärg som följer med på hans resor.

Om ni inte sett serien ännu så är det verkligen ett tips att spana in bägge serierna för de är galet underhållande!

Ett exempel:

 

Glasbottenbåt… Botten?

Detta inlägg kanske inte är rättvist för det finns säkert de personer som älskar glasbottenbåtar och får ut massor av en sådan tur. För vår del… not so much 😉
På de flesta destinationer där det finns någon form av snorkling erbjuds också ofta turer i glasbottenbåt. Det låter visserligen väldigt lyxigt och fint med glasbottenbåt men tyvärr så är glasbottenbåt det som bilden visar…

Dessvärre så är dessa ”glasrutor” oftast ganska små och man ser sällan så himla mycket när båten puttrar runt.
För de som inte kan simma eller som inte vill simma men som ändå vill se lite fiskar och eventuellt koraller så är detta ändå ett ganska så bra alternativ men för alla som kan simma och snorkla eller som dyker så är verkligen glasbottenbåt botten!
Man känner sig nästan lite lurad efter en sådan båttur (eller rättare sagt vi gjorde det)! Så vårt tips är att ifall ni har möjlighet att snorkla eller dyka… gör det istället och lägg inte era pengar på en glasbottenbåttur… det är helt enkelt inte värt det!