Typisk Polsk Mat!

När ni befinner er i Polen finns det massor av maträtter som ni borde testa! Vi älskar det polska köket men jag vet inte om det beror på att vi är vana vid det (uppväxt med polska föräldrar) eller om det är så himla gott som vi tycker 😉
Det finns mycket som är “typiskt polskt” och här kommer 3 tips på vad ni inte borde lämna landet utan att ha testat… Eller självklart finns det mer än dessa 3 rätter men man måste ju börja någonstans…

Kotlet Schabowy – Panerad schnitzel som serveras med pommes och surkål. Självklart kan man få den med potatis om man vill det. Tänk på att man måste beställa surkålen separat för annars får man bara en köttbit och pommes.
 

Watrobka – Stekt lever med lök, serveras med bröd till. Var inte rädda för att smaka detta. Jodå många säger att de inte gillar lever men har ni ätit det i Polen? Deras kryddblandning till levern är Magisk!

 Pierogi Ruskie – Ryska Piroger. Jodå dessa är typisk polsk husmanskost. Det är piroger med ost, potatis och bacon- fyllning och dessa äter man vanligtvis kokta eller stekta. Testa gärna bägge alternativen för de är riktigt goda bägge två!
kokta piroger:

Stekta piroger:

Är maten nyttig? Njae kanske inte så värst med tanke på att mycket av det polska köket är stekt och/eller friterat men det är ack så gott!  

Follow